18 mai 2017 | 07:48

Cum poți testa acum viitorul Android O în variantă beta

ACTUALITATE
Cum poți testa acum viitorul Android O în variantă beta

Android O, următorul sistem de operare Google creat pentru mobile poate fi testat de doritori, cu condiția să respecte anumite condiții.

În cadrul conferinței Google I/O 2017, oficialii gigantului din Mountain View au detaliat o mare parte dintre particularitățile ce vor face Android O atât de special. Cum s-a întâmplat și cu Nougat în urmă cu aproximativ un an, accentul nu se va mai pune pe schimbări radicale de interfață. În schimb, vom vedea particularități noi de finețe, animații mai line, securitate sporită și, cu un pic de noroc, micșorarea fragmentării platformei va deveni realitate.

Există însă o diferență între lansarea Android O și celelalte actualizări importante ale sistemului de operare din anii trecuți. Într-o variantă pentru dezvoltatori, Android O Developer Preview a fost disponibil încă din luna martie a acestui an. Acesta este și motivul pentru care unele dintre funcțiile detalitate la Google I/O erau cunoscute celor care au aprofundat subiectul.

După Google I/O 2017 însă, oricine poate experimenta Android O, nu doar dezvoltatorii. Noul sistem de operare, mult mai finisat decât în urmă cu câteva luni, este disponibil acum într-o versiune open beta. Asta înseamnă că, doritorii care au un telefon de test își pot instala noul SO cu scopul de a oferi feedback celor de la Google și de a facilita dezvoltarea versiunii finale.

Singura problemă este că, pentru a participa la test, aveți nevoie de un anumit smatphone. Programul open beta de Android O este limitat la utilizatorii de Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel C, Pixel și Pixel XL. Nu este exclus ca lista de mai sus să se îmbogățească în viitor, dar este puțin probabil. În orice caz, dacă ați bifat detaliul de mai sus, vă puteți înscrie folosind acest link. Dacă vă râzgândiți după instalarea Android O Beta, veți putea reveni la variante stabile de Nougat doar după ce v-ați resetat complet dispozitivul.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele