20 iul. 2017 | 14:00

Google Play vrea să te convingă să instalezi mai multe aplicații pe mobil

ACTUALITATE
Google Play vrea să te convingă să instalezi mai multe aplicații pe mobil

Niciodată nu au existat mai multe smartphone-uri ca acum, dar prea puțini utilizatori instalează la fel de multe aplicații ca pe vremuri. Google Play vrea să schimbe asta.

Magazinele virtuale de aplicații pentru mobile au o problemă destul de gravă. Atât Google Play, cât și Apple AppStore, găzduiesc o serie foarte stufoasă de programe dintr-o varietate foarte mare de domenii. Trecând peste faptul că 85% dintre ele nu vor ajunge niciodată subiectul unei discuții, utilizatorii de smartphone-uri nu mai au răbdare să caute. Nici sistemul de recomandări al Apple și Google nu a fost foarte eficient în a aduce la înaintare o varietate foarte mare de programe. Din fericire, există un proiect foarte elaborat pentru ca această situație să se schimbe.

Google a început să implementeze în diverse colțuri ale globului un Google Play reinventat. După cum se poate vedea în capturile de ecran de mai sus, magazinul de aplicații dedicat utilizatorilor de Android va pune un accent mai mare pe liste de aplicații. Acestea vor fi agregate de editorii Google Play și vor defalcate pe diverse subiecte. În plus, fiecare listă va conține descrieri elaborate ale programelor și jocurilor menționate. Dintr-un punct de vedere, fiecare set de recomandări va fi de forma unui articol online, cu referințe și opinii.

Cei care vor să-și formeze o opinie despre recomandările Google, trebuie să acceseze secțiunea Editors`s Choice din Google Play. Partea importantă este că toate aplicațiile menționate în acea secțiune arată foarte bine și se comportă exemplar pe Android. În plus, sunt defalcate pe categorii relevante precum fitness, apeluri video, jocuri de tip puzzle și nu numai. Noul Google Play este disponibil momentan în SUA, Australia, Canada, Regatul Unit, Japonia și Coreea de Sud. În următoarele săptămâni, ar trebui să ajungă în fiecare colț al lumii.

Această schimbare vine la câteva luni după ce Apple a anunțat că, odată cu iOS 11, vom avea parte cu toții de un AppStore complet schimbat. În toamnă, toți posesorii de iPhone vor avea parte de un tratament similar cu liste personalizate de recomandări, top 10 și postări pe blog, pentru a te ajuta să găsești aplicații interesante pe care în alte condiții le-ai ignora.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele