Google Chrome te scapă de cele mai frustrante reclame pe mobile

Google Chrome te scapă de cele mai frustrante reclame pe mobile

Google Chrome este unul dintre cele mai bune browsere de mobile, dar gigantul din Mountain View lucrează constant la îmbunătățirea platformei.

La doar câteva zile după ce am aflat detalii despre o actualizare importantă adusă browserului Google pentru mobile, un alt update face valuri pe internet. În contextul în care reclamele online agresive strică cel mai mult interacțiunea utilizatorilor cu internetul, este de apreciat efortul companiei americane pentru a pondera acest trend frustrant.

Va mai dura mult până când vom scăpa de cele mai negre colțuri ale internetului în materie de bannere, pop-uri și alte reclame din ce în ce mai creative și frustrante. Important este că se fac pași importanți în această direcție, iar cele mai enervante reclame pe care le vezi pe iPhone sau Android vor fi anulate de o versiune iminentă de Google Chrome.

Cea mai recentă actualizare a browserului pentru smartphone-uri vizează blocarea reclamelor online care îți fac telefonul să vibreze. Acestea nu apar aproape niciodată pe site-uri populare de calitate, dar sunt omniprezente în varii colțuri ale internetului.  Dacă nu era evident, rolul lor este de a te stresa sau speria, convingându-te că ai gadgetul infectat cu vreun virus și ar fi bine să dai niște bani pentru remedierea situației.

Utilizatorii noii versiuni de Google Chrome nu vor mai avea parte de reclame care îți fac telefonul să vibreze. Acestea foloseau Web Vibration API, o serie de protocoale care au fost create inițial pentru conținut online interactiv și jocuri mai atractive, dar creatorii de reclame au abuzat imediat de ele. În practică, drumul de la o reclamă cu vibrații până la o infecție cu malware pe mobil este foarte scurt.

Versiunea 60 de Chrome a remediat situația într-un mod discret. Nici un tip de conținut online nu-ți va mai face telefonul să vibreze fără acordul tău explicit manifestat printr-un click suplimentar. Astfel, nu vei mai avea motive să te sperii, iar șocul inițial va dispărea complet.

Noua versiune de Google Chrome este disponibilă momentan pe Android, dar nu ar trebui să dureze foarte mult până ajunge pe iOS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: