Google I/O 2017: ce ne pregătește cea mai importantă conferință Google

Google I/O 2017: ce ne pregătește cea mai importantă conferință Google

Google I/O 2017 este cea mai importantă conferință destinată produselor și serviciilor Google, iar anul acesta se va desfășura între 17 și 19 mai 2017.

În fiecare an, cei mai mari giganți din tech organizează un eveniment desfășurat pe parcursul mai multor zile destinat în principal dezvoltatorilor. Tot atunci, utilizatorii obișnuiți pot afla într-un context oficial care sunt noutățile pregătite de americani în perioada imediat următoare. În cazul Microsoft, este vorba de Build. Apple organizează anual WWDC – World Wide Developers Conference.

Google I/O 2017 este evenimentul dedicat nouăților gigantului din Mountain View. Ca de fiecare dată, au existat un amalgam de speculații legate de noutățile pe care le-ar putea detalia oficialii companiei americane la evenimentul ce va avea loc peste câteva zile. Mai jos le vom detalia pe cele mai importante dintre ele. Android 8.0 o Oreo

Android O sau Oreo va fi noua versiune majoră de Android și ar trebui să fie detaliată la Google I/O 2017. În timpul evenimentului, ar trebui să fie făcută publică și o variantă beta a noului sistem de operare pentru cei mai curioși dintre noi.  Am detaliat deja în trecut câteva noutăți din Oreo ce au fost incluse în versiunea developer preview. În același context, platforma pentru autoturisme Android Auto ar trebui să aibă parte de câteva îmbunătățiri semnificative. Introducerea recentă a suportului pentru Waze în Android Auto a fost doar primul pas spre diversificarea funcționalității.

Android Wear a fost neglijat o perioadă de către oficialii Google, dar la Google I/O 2016 a revenit în centrul atenției și, cel mai probabil, se va întâmpla același lucru și în acest an. Va fi interesant de văzut dacă vom afla în câteva zile primele detalii despre Android Wear 3.0 sau a trecut prea puțin timp de când Android Wear 2.0 a fost implementat de către producătorii de purtabile.

Google Assistant este un subiect foarte important pentru utilizatorii de Android, iar la Google I/O 2017 trebuie să devină mult mai deștept. Ideal ar fi să poate fi experimentat de către un număr mai mare de persoane și să poate fi ancorat într-un număr mai mare de servicii Google, dar și în aplicații de la terți. lenovo chromebook yoga 11e

Chrome OS nu este la fel de popular în toate colțurile mapamondului, dar platforma celor de la Google a făcut numeroși pași în direcția corectă în ultimii ani. La Google I/O 2017, s-ar putea să vedem și mai multe elemente din Android portate în Chrome OS. Suportul pentru rularea de aplicații Android trebuie să ajungă pe mai multe Chromebook-uri și rămâne să vedem dacă respectivul sistem de operare va ajunge pe mai multe tipuri de dispozitive portabile și hibride, inclusiv tablete.

Google Home este alternativa celor de la Google pentru Amazon Echo. Boxa inteligentă a fost anunțată anul trecut la Google I/O și nu este exclus ca o nouă iterație să fie dezvăluită anul acesta. Această variantă îmbunătățită ar trebui să fie mai mică, cu un eventual touchscreen și o serie de abilități menite să ne facă viața mai ușoară.

Google DayDream Android VR 360

În mod inevitabil, Google își va prezenta planurile de viitor pentru AR, VR și Project Tango la evenimentul de peste câteva zile. Rămâne să vedem dacă un număr mai mare de parteneri hardware vor anunța dispozitive certificate Google Daydream la I/O 2017. Pe partea de VR, Google a făcut deja câteva achiziții importante în ultimii ani și ar fi cel puțin ciudat ca acestea să nu fie exploatate în produsele și serviciile viitoare din portofoliu.

Citește și: