Primul Google Pixel reprezintă o investiție mai avantajoasă pe termen lung

Primul Google Pixel reprezintă o investiție mai avantajoasă pe termen lung

Google Pixel 2 și Google Pixel 2 XL au fost dezvăluite oficial în urmă cu câteva săptămâni, dar se pare că prima generație de Pixel reprezintă o investiție mai bună.

Cum era de așteptat, Google Pixel 2 și Google Pixel 2 XL sunt unele dintre cele mai bune smartphone-uri ale acestui final de an. Terminalele lansate de compania americană incorporează cea mai bună cameră întâlnită vreodată pe un smartphone, conform celor de la DxOMark. Cu toate acestea, dacă îți place să fotografiezi sau să filmezi foarte mult, pe termen lung, s-ar putea să fii mai câștigat ca utilizator al primului Pixel.

Când s-a lansat primul Google Pixel, oficiaii gigantului din Mountain View au promis că fiecare utilizator al aparatului va avea pentru totdeauna spațiu nelimitat de stocare în cloud pentru clipuri și poze. Respectivul detaliu îmbucurător a reprezentat un argument important de achiziție pentru foarte mulți potențiali cumpărători. În mod suprinzător, nu se aplică același lucru pentru posesorii de Pixel 2.

Dacă îți cumperi acum un Google Pixel 2 sau Pixel 2 XL, beneficiezi de spațiu nelimitat de stocare pentru fotografii și poze la dimensiunea lor reală până în 2020. Dacă vrei să nu fie compresate peste trei ani, vei fi nevoit să plătești pentru spațiu suplimentar de stocare în Google Drive sau să ți le descarci offline pe vreun hard disk. Această ofertă nu este condiționată de utilizarea telefoanelor Pixel 2 până la acea dată.

Pe de altă parte, cei care au făcut investiția în primul Google Pixel au parte de stocare nelimitată pe viață pentru fotografii și poze la dimensiunea lor originală. Astfel, nu contează dacă ai avut un Pixel timp de un an și după aceea ți-ai luat un iPhone 8 și ai început să filmezi clipuri în 4K cu 60 de cadre pe secundă. Atâta timp cât vei folosi Google Photos ca soluție de backup, nu vei plăti niciodată pentru spațiu.

Cu alte cuvinte, Google Pixel s-ar putea să reprezinte o investiție mai bună pe termen lung, deși fotografiile realizate cu Pixel 2 s-ar putea să arate un pic mai bine în anumite condiții. În plus, primul Pixel are mufă de căști spre deosebire de al doilea, dar asta este altă poveste.

Citește și: