Google Pixel 2 ar putea să renunțe la mufa jack pentru USB-C

Google Pixel 2 ar putea să renunțe la mufa jack pentru USB-C

Se pare că anunțul cu privire la lansarea unui nou telefon este însoțit mai mereu de un zvon care ar susține că acesta va renunța la mufa jack de 3,5 mm, în stilul iPhone, care te-ar forța să achiziționezi noi căști.

Ei bine, zvonurile nu dezamăgesc nici de această dată și aflăm că există o posibilitate ca noul telefon, anume Google Pixel 2, să renunțe la mufa de jack, aparent în favoarea unui port USB Type-C care va putea fi utilizat atât pentru încărcarea și transferul de date, cât și pentru audio, conform Android Central.

O astfel de mișcare din partea companiei s-ar putea să nu fie tocmai bine primită de fanii telefoanelor cu Android care de abia așteaptă să se folosească de accesoriile pe care le dețin deja și care necesită un port de 3,5 mm la smartphone-ul care va fi lansat spre finalul anului 2017. De asemenea, decizia nu pare a fi tocmai înțeleaptă mai ales pentru că ea a fost criticată aproape de fiecare dată când a apărut un dispozitiv care nu dispunea de acest port.

Cu toate acestea, există numeroase argumente care atestă utilitatea portului USB-C, iar majoritatea menționează deschiderea unor drumuri pentru inovație. Astfel, se menționează faptul că există câteva părți bune incontestabile, precum un suport digital mai bun, un consum mai redus al bateriei. Însă nu știm în ce măsură utilizatorii ar fi pregătiți pentru o astfel de modificare, mai ales pentru că majoritatea dețin deja accesorii care, pentru a fi folosite, au nevoie de mufa de 3,5 mm.

Zvonul nu este neapărat de încredere, mai ales pentru că el izvorăște dintr-o singură sursă care nu pare nici ea prea încrezătoare în aceste afirmații. S-ar putea ca smartphone-ului Google Pixel 2 să îi lipsească mufa jack de 3,5 mm, s-ar putea la fel de bine să nu, însă ceea ce putem intui este că o astfel de decizie nu va fi primită cu brațele deschise de fanii telefoanelor cu Android.