Cum adaugi un mesaj pe ecranul de blocare de la Android 7.0

Cum adaugi un mesaj pe ecranul de blocare de la Android 7.0

De-a lungul anilor, au existat multe soluții la această problemă, dar acum e mult mai simplu să înveți cum adaugi un mesaj pe ecranul de blocare de la Android 7.0.

Android-ul ca platformă pentru mobile este una dintre cele mai flexibile și include o serie surprinzător de stufoasă de elemente ce pot fi personalizate. Din păcate, nu toate sunt foarte evidente și multora dintre ele nu le găsești utilitatea la prima vedere. Ai fi tentat să crezi că postarea unui mesaj pe ecranul de blocare al telefonului intră în această categorie, dar nu este așa.

În contextul în care avem un volum fabulos de informații stocate pe smartphone, este foarte important ca acestea să fie în siguranță. Din acest motiv, avem un amalgam de soluții pentru securizarea datelor, de la coduri și parole până la amprente și scannere de iris. Pe de altă parte, dacă un telefon este pierdut sau furat, ne-am dori să-i fie foarte ușor cuiva să-l returneze. În această situație, respectivul mesaj care nu dispare niciodată de pe ecranul principal s-ar putea să facă diferența din a-ți mai vedea vreodată pozele din vacanță și agenda sau nu.

În funcție de stilul de viață, sub data și ora de pe ecranul principal Android, îți poți pune numele și numărul de telefon sau un mesaj motivațional. Eventual, te poți obișnui să-l modici zilnic și să-l folosești ca o alternativă la notițe. Singura problemă este că această funcție a fost implementată nativ doar în Android 7.0 Nougat. La restul versiunilor de Android, Hi Locker pare să ofere un set similar de opțiuni.

Revenind la soluția nativă, dacă ai un telefon cu Nougat, intră în Settings și caută meniul Security. În loc să faci un tap pe el, atinge roata dințată din dreapta. Pe lângă câteva oțiuni legate de blocarea imediată a dispozitivului după închiderea ecranului, vei vedea o funcție intitulată ,,Lock screen message.” Implicit, are valoarea None. Atinge-o și tastează un mesaj relevant pentru tine. Nu pare să fie o limită pentru numărul de caracterele al respectivului mesaj, dar este recomandabil să nu abuzezi pentru că s-ar putea mesajul să interacționeze într-un mod ciudat cu celelalte notificări pe care le primești în mod regulat. Confirmă noul mesaj prin butonul Save.Cum fixezi mesaj ecranul de blocare Android

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: