Google Photos apelează la inteligență artificială pentru a-ți partaja pozele

Google Photos apelează la inteligență artificială pentru a-ți partaja pozele

Există multe motive pentru a utiliza Google Photos, dar compania tocmai a adăugat un alt element important listei de argumente.

În cadrul celei mai recente conferințe Google I/O, oficialii gigantului din Mountain View au insistat foarte mult pe algoritmi de inteligență artificială și pe rolul pe care aceștia îl vor în produsele și serviciile companiei. Înainte să ajungă în altă parte însă, se pare că și-au făcut simțită prezența în Google Photos, mai precis, în sistemul prin care sunt partajate fotografiile.

Într-un anunț postat pe blogul oficial al companiei, cei de la Google explică foarte clar modul în care algoritmii de rețele neurale și sisteme de inteligență artificială îți vor face viața mai ușoară când vine vorba de partajarea imaginilor. Practic, aplicația Google Photos îți va analiza istoricul comportamental in-app împreună cu conținutul fotografiilor efective și ,,va ști” dacă acelea conțin sau nu niște momente importante din viața ta, precum o petrecere sau o nuntă. Pornind de la aceste informații, îți va recomanda sau nu să partajezi acele imagini cu alte persoane imortalizate în fotografii.

În mod previzibil, în final, poți alege cine primește acele fotografii, dar ca utilizator de Google Photos, vei primi notificări pe marginea acestui subiect. De asemenea, vei fi avertizat dacă ar fi mai bine ca anumite imagini să-și găsească locul într-un album relevant.

Nici măcar nu trebuie să fie vorba de anumite albume sau câteva fotografii dintr-un grup. Aceeași actualizare facilitează partajarea unor selecții stufoase de imagini sau a întregii librării foto. Folosind anumite criterii de căutare, poți partaja rezultatele cu una sau mai multe persoane. Depinde doar de tine dacă vrei să-ți partajezi doar imaginile imortalizate după o anumită dată sau fotografiile dintr-un anumit oraș.

În mod evident, noua funcție este departe de a fi perfectă, dar reprezină un pas semnificativ în direcția corectă pentru cei care petrec foarte mult sortând și selectând imagini de partajat. În timp, rețelele neurale vor îmbunătăți sistemul.

Citește și: