Google te ajută să-ți găsești mai ușor datele personale pe cel mai mare motor de căutare

Google te ajută să-ți găsești mai ușor datele personale pe cel mai mare motor de căutare

Foarte mulți dintre noi sunt ancorați în serviciile online ale celor de la Google, dar a fost destul de dificil să cauți prin amalgamul de informații personale până acum. 

Dintotdeauna, am asociat ideea de Google cu căutarea online prin oceanul de informații pe care le găsim pe internet. Din momentul în care am ajuns însă să ne postăm și noi foarte multe documente și date online, era doar o chestiune de timp până când Google să faciliteze și căutarea de date private. Acest gest a fost făcut în urmă cu câteva zile printr-o actualizare adusă serviciului.

După cum se poate vedea în captura de ecran de mai jos, dacă folosiți Google pe desktop, ar trebui să aveți un buton în plus în dreptul titpurilor de căutare. Pe lângă Toate, Imagini, Știri sau Videoclipuri, un click pe Mai multe, ar trebui să evidențieze butonul Personale. Acesta din urmă facilitează căutarea prin informațiile pe care le aveți stocate pe Google. Din experiența mea, asta înseamnă o căutare prin Gmail, Google Calendar și Google Photos. Nu este exclus să fie și Google Drive inclus în ecuație, da mie nu mi-a apărut nici un fișier printre rezultatele la o căutare personală pe Google.

Ca orice alt tip de căutare pe Google, poți în orice moment să apeși pe Personale pentru a filtra rezultatele afișate deja la o căutare. Un click pe un mesaj primit din Gmail afișează conținutul mesajului într-o fereastră nouă și îți dă opțiunea să încarci interfața completă a Gmail. Același principiu se aplică și la Google Photos. Un click pe o poză o afișează în format mare, dar poți în orice moment să aprofundezi căutarea în interfața Photos.

În mare parte, noul buton pentru căutări Personale ar trebui să fie disponibil la nivel global. În versiunea web l-am testat eu, dar ar trebui să ajungă în curând și în aplicația Google pentru iOS și Android.

google-search-cautare personal

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: