Google News se reinventează: știrile vor fi mai ușor de citit

Google News se reinventează: știrile vor fi mai ușor de citit

Poate Google News nu este foarte sus în lista opțiunilor voastre de parcurgere a știrilor dimineața, dar serviciul arată din ce în ce mai bine.

Google își actualizează deseori serviciile din portofoliu, iar numărul acestora este impresionant. Trecând peste numărul semnificativ de aplicații și servicii care sunt desființate anual, este de apreciat efortul gigantului din Mountain View de a ne atrage atenția asupra unor elemente din portofoliu care sunt deseori trecute cu vederea.

News.Google.com este un site de sine stătător și un agregator de știri care face o treabă foarte bună în a personaliza fluxul de informații în funcție de interesele privitorului. Dacă nu efectuezi o căutare pe un anumit subiect, aproape sub fiecare știre vei vedea de ce îți este afișată. Care din activitățile tale online a generat prezența acelui link în listă.

,,Oamenii vin în fiecare zi pe Google News pentru a vedea o perspectivă de încredere asupra lumii. Este acolo pentru orice, de la momente de schimbări politice și evenimente sportive care te țin cu sufletul la gură până la știri locale. Pentru a face știrile mai ușor accesibile și ușor de parcurs, am reinventat versiunea desktop a site-ului, punând acces pe fapte, perspective diverse și un control sporit pentru utilizatori.” Anunțul modificărilor de interfață pentru Google News a fost făcut pe blogul oficial al companiei.

Cea mai importantă schimbare constă în adopția formatului de carduri cu care s-ar putea să te fi obișnuit din Google Now pe Android. Acest sistem pune accent mai mare pe subiectele aferente știrilor și pe numele publicației sursă. Astfel, vei găsi mai ușor editorialele unei publicații care te încântă. Un meniu accesibil în partea stângă a ferestrei te va ajuta să sari imediat la secțiunea de interes pentru tine.

Schimbările din Google News sunt deja efectuate pe întregul mapamond. Rămâne să vedem când ne va face recomandări din start în limba română.

Google News Playtech

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: