Google renunță la propria aplicație de chat a companiei

Google renunță la propria aplicație de chat a companiei

De-a lungul anilor, cei de la Google au creat și desființat o serie stufoasă de servicii și produse, iar acum a sosit momentul renunțării la Google Talk.

Din cauza unor motive imposibil de înțeles, la fiecare câțiva ani, Google a anunțat noi aplicații de chat în diverse formate. Întâi a fost Google Talk sau Gchat. După aceea a venit Hangouts, iar de anul trecut ni se recomandă călduros să ne orientăm către Allo și Duo. Din păcate, această practică se reflectă și în desființarea suportului ocazional pentru vechile platforme.

Cum s-a întâmplat și cu alte produse Google de-a lungul timpului, gigantul din Mountain View a confirmat oficiial că a încetat să mai ofere suport pentru Google Talk sau Gchat. Asta înseamnă că respectiva fereastră de chat ascunsă în colțul din stânga jos a interfeței de Gmail a dispărut. De acum înainte, sunteți nevoiți să migrați către alte platforme de interacțiune virtuală, un domeniu în care par să existe opțiuni nelimitate.

Ca idee, cei de la Google ne-au avertizat încă din luna martie a acestui an că se va înceta suportul pentru Google Talk. Alternativa și recomandarea companiei americane este ca cei afectați să treacă la Hangouts. Nu de alta, dar interfața Gchat nu a mai benficiat de un redesign sau o reinventare completă de foarte mult timp. În mare parte, GTalk a arătat neschimbat pe parcursul ultimului deceniu.

Când vine vorba de Hangouts, aplicația a fost actualizată constant și a ajuns să includă de curând o serie de beneficii importante pentru clienții din mediul enterprise. Rămâne să vedem cât timp va trece până când Google va decide că trebuie să folosim cu toții doar Allo și Duo pentru chat, deoarece Hangouts nu mai este destinat utilizatorilor obișnuiți.

În altă ordine de idei, e de apreciat faptul că un gigant precum Google mai face un pic de curățenie printre aplicațiile pe care le deține.