Noul Google Maps pentru iPhone te ajută să-ți găsești mașina în parcare

Noul Google Maps pentru iPhone te ajută să-ți găsești mașina în parcare
11:04 26.04.2017

Sunt foarte multe aplicații de navigație pentru mobil, dar cu fiecare actualizarea, Google Maps tinde să fie indispensabilă.

Nu trece o săptămână până când cei de la Google reușesc să aducă pe piață noi versiuni ale celor mai populare aplicații și servicii dezvoltate în Mountain View. De această dată, este vorba de Google Maps, una dintre cele mai bune soluții cartografice pentru mobil.

Foarte mulți dintre noi folosesc Waze pentru curse lungi. Deși acela este tot un produs deținut de Google, gigantul din Mountain View introduce deseori elemente inovative în Google Maps cu scopul evident de a atrage utilizatori. Cum era de așteptat, multe dinte noutăți ajung întâi la posesorii de Android, dar cea mai nouă versiune de iOS vine cu o veste bună pentru cei care au dificultăți în a-și găsi mașina într-o parcare stufoasă. De mult timp exista posibilitatea salvării automate a locației în care ați parcat mașina, dar acea era o funcție dependentă de conectarea smartphone-ului la carkit-ul Bluetooth al autovehiculului.

Acum, sistemul de înregistare a zonei în care ați parcat este mult mai elaborat. ,,Apasă pe bulina albastră și atinge opțiunea – Setează ca locație de parcare pentru a adăuga acel punct pe hartă. Atinge eticheta parcării pentru a deschide cardul de parcare și pentru a întreprinde acțiuni precum partajarera locației cu prietenii sau vizualizarea de imagini din zona în care ai parcat.” Descrierea oficială a celor de la Google pentru noua opțiune este cât se poate de detaliată.

Înainte de introducerea acestui sistem, Google Maps îți salva locația în care ai parcat pornind de la momentul în care telefonul s-a deconectat de la sistemul Bluetooth din mașină. ,,Dacă te conectezi la mașină cu USB audio sau Bluetooth, locul tău de parcare va fi adăugat automat pe hartă când de deconectezi sau ieși din mașină.

În altă ordine de idei, ambele opțiuni sunt prezente într-o formă similară și în aplicația nativă Apple Maps, dar dacă vă încântă mai mult oferta Google, nu ezistați să o folosiți.

google-maps-parking-ios

loading...