Google Maps pentru iPhone se integrează mult mai bine cu iOS

Google Maps pentru iPhone se integrează mult mai bine cu iOS

Google Maps este una dintre aplicațiile cele mai populare pentru mobile, iar prin cel mai recent update a devenit și mai utilă posesorilor de iPhone.

Ca multe alte aplicații și servicii create de gigantul din Mountain View, Google Maps beneficiază deseori de actualizări mai mult sau mai puțin utile. Cea mai recentă versiune dedicată utilizatorilor de iPhone se integrează mult mai bine cu întregul sistem de operare pentru mobile creat de Apple.

iOS 10 a introdus suportul pentru extensii și aplicații terțe în iMessage. Google Maps a inclus respectiva funcție în noua sa iterație pentru iPhone. Astfel, dacă vreți să ajutați un prieten să vă găsească mai ușor, vă puteți partaja locația prin intermediul Google Maps, la fel ca în captura de ecran de mai jos.

Sistemul din spate nu este neapărat o inovație majoră și poate fi considerat similar cu Send my current location – o funcție nativă din iOS. WhatsApp facilitează deja de câțiva ani partajarea locației actuale. În orice caz, fanii Google Maps vor fi încântați să vadă o mică hartă în interiorul mesajelor în format iMessage. Un simplu tap pe respectiva hartă ajută persoana de la capătul celălalt al firului să obțină un traseu către tine. Singurul minus, dacă îl putem considera așa, constă în faptul că locația respectivă partajată este statică și nu se actualizează în timp real dacă vă deplasați.

Tot utilizatorii de iPhone vor fi încântați să vadă pe ecranul de blocare un widget cu Google Maps. Acesta este util mai ales în situația în care ați creat un traseu și, în loc să stați în permanență cu ecranul deschis la telefon, vă uitați ocazional peste indicații.

În continuare, Apple Maps are câteva avantaje de integrare în iOS față de Google Maps, iar acest lucru era previzibil. Important este că cei de la Google fac tot posibilul să nu se lase mai prejos, iar dacă vă entuziasmează detaliile de mai sus, noul Google Maps poate fi descărcat gratuit de la această adresă. 

google-maps-ios

Citește și: