Google Maps îți poate spune unde ți-ai parcat mașina

Google Maps îți poate spune unde ți-ai parcat mașina

Google Maps te ajută să-ți găsești mașina rătăcită prin parcările mall-ului sau prin cotloanele întortocheate ale străzilor orașelor mari și înghesuite.

Deși aplicația Google Maps îți permitea în trecut să afli dacă locul înspre care te îndreptai dispunea de locuri de parcare sau nu, acesteia îi lipsea cea mai importantă funcție pe care orice șofer s-ar fi bucurat să o aibă la dispoziție- acum aplicația îți permite să îți înregistrezi locația mașinii, pentru ca mai apoi să o găsești cu ușurință, conform Ubergizmo.

În ultima actualizare a software-ului, Google a adăugat o nouă funcție care le va permite utilizatorilor să marcheze locul unde și-au parcat mașina. Această posibilitate va deveni o nouă opțiune care va putea fi accesată în meniul aplicației, iar utilizatorii nu trebuie decât să apese pe aceasta și o iconiță albastră sub forma literei „P” va apărea pe hartă pentru a-ți indica locul unde se află mașina ta.

Deși Google a introdus o funcție asemănătoare odată cu Google Now, dacă preferi ceva mai consistent, atunci schimbările cu care vine Google Maps ar putea fi mai de folos pentru tine.

Pe lângă faptul că memorează locul în care ți-ai parcat mașina, aplicația îți va aminti cât timp îți mai poți tine mașina în acel spațiu. Această funcție este utilă mai ales pentru cei care staționează într-o parcare cu plată sau într-un loc în care se permite doar parcarea temporară. Google Maps te va notifica atunci când timpul tău a expirat și, în acest fel, vei putea evita o amendă și alte neplăceri care îți pot strica ziua.

Această funcție mult așteptată ar trebui să fie deja disponibilă în ultima versiune a aplicației Google Maps pentru Android. Nu se știe însă când ea își va găsi un loc călduț și în versiunea iOS, dar se estimează că asta se va întâmpla destul de curând.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: