07 dec. 2015 | 12:30

Google Now îți citește mesajele de pe telefon, dacă îi ceri

ACTUALITATE
Google Now îți citește mesajele de pe telefon, dacă îi ceri

Cel mai nou update pentru Google Now vă permite să fiți mai atenți la volan, în loc să vă uitați pe ecranul de la telefon pentru a citi mesaje.

În teorie, știm cu toți că în momentul în care te afli la volan ar fi bine să-ți dedici toată atenția traseului și celorlalți participanți la trafic. Din păcate, telefonul mobil este elementul care face o treabă surprinzător de bună în a ne distrage atenția. Chiar și după o serie de campanii publicitare foarte macabre menite să ne descurajeze să scriem SMS-uri la volan, prea puțini reușesc să se abțină să nu pună mâna pe telefon, mai ales când primesc o serie de mesaje scurte care te fac să crezi că este vorba de ceva important. Din fericire, cei de la Google cunosc foarte bine statisticile dramatice pe marginea condusului neatent și au și puterea de face ceva pentru influențarea acestei situații.

Dacă sunteți utilizator de Android și aveți Google Now activ pe mobil, în momentul în care primiți mesaje noi, este suficient să ,,rugați” telefonul să vi le citească, iar acesta se va conforma. În timp ce privirea voastră este ațintită înainte, către celelalte mașini din trafic, de acum puteți spune ,,OK Google, show me my last messages.” (OK Google, arată-mi ultimele mesaje.) Imediat veți auzi citite ultimele cinci mesaje primite, dar aveți acces și la câteva opțiuni suplimentare tot de comenzi vocale. După fiecare mesaj, veți fi întrebați dacă vreți să fie repetat, dacă vreți să răspundeți la el sau dacă vreți să fie citit următorul, toate aceste numai din vorbe. Ar fi fost ideal să se aplice acest sistem la mai mult de cinci mesaje, dar oricum vă ajută foarte mult.

Este foarte important să țineți minte cuvântul Show – ,,arată” în comanda inițială. Nu de alta, dar dacă spuneț Read – ,,citește”, veți iniția o căutare pe internet în loc să declanșați citirea mesajelor text. Motivul pentru acest comportament este încă neclar, dar soluția este mult prea simplă pentru a nu profita de ea.

google_now_messages- sms

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele