India nu mai are încredere în Google Maps și își lansează propriul serviciu de navigație

India nu mai are încredere în Google Maps și își lansează propriul serviciu de navigație

Guvernul Indian nu are chiar cea mai bună părere despre Google Maps. Oficiali din cadrul acestuia au declarat că serviciul oferit de compania americană nu este recunoscut de către ei și au început să-și pună întrebări serioase despre fiabilitatea acestuia.

Conform unui comunicat de presă, Guvernul Indian spune că nu a recunoscut niciodată Google Maps ca fiind un serviciu de încredere, deoarece acesta nu este produs de stat. Autoritățile declară că cetățenii indieni nu ar trebui să fie mulțumiți cu lipsa de acuratețe a serviciului Google. Ba din contră, ar trebui să-și dorească ceva mai bun. Și asta nu le poate oferi decât statul. Oficialii au mai spus că numai o hartă topografică de o acuratețe deosebită, realizată de Guvern, poate fi o alternativă mult mai viabilă decât Google Maps.

Nu este prima dată când Guvernul țării peninsulare are comentarii acide la adresa lui Google. În 2010, acesta a lansat o scrisoare către compania americană cerându-i să nu mai clasifice două regiuni de pe teritoriul Indiei ca fiind pământ disputat între India și Pakistan. Regiunile în cauză sunt sursa unor conflicte vechi de zeci de ani între cele două state asiatice. În plus, în 2016 Guvernul le-a interzis celor de la Google să aducă mașini Street-View în țară deoarece nu ar fi vrut ca ele să filmeze accidental baze militare mai mult sau mai puțin ascunse, notează androidcentral.com.

Contrar a ceea ce spun autoritățile din New Delhi, Google a investit foarte mult în topografierea corectă a Indiei, pentru a fi reprezentată așa cum trebuie în Maps. Problema Guvernului este de fapt lipsa de control pe care acesta o are. Oficialii indieni au îndemnat în nenumărate rânduri cetățenii să se folosească de aplicața patentată de stat care topografiază întocmai țara asiatică. Singura problemă e că site-ul acesteia nu funcționează așa cum trebuie și că trebuie reparat și modernizat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: