Google Maps va include imagini din Street View pentru a te ghida mai eficient

Google Maps va include imagini din Street View pentru a te ghida mai eficient

Una dintre cele mai populare soluții de navigație pentru mobile, Google Maps a primit în urmă cu câteva zile o actualizare foarte importantă în varianta de Android.

Se întâmplă foarte des să folosim o aplicație de navigație pe mobil, mai ales într-un oraș nou în care nu am mai circulat. Chiar și în situația în care cauți o adresă cu care nu ai mai avut treabă în trecut în orașul în care locuiești, e foarte probabil să intri un pic pe Google Maps. Problemele apar în momentul în care ai urmat cu precizie elvețiană toate instrucțiunile, dar tot nu ești sigur că ai găsit adresa exactă, clădirea corectă sau intrarea pe o alee de care aveai nevoie. Atunci, ți-ar fi de un real ajutor o imagine cu locația de destinație.

Google a introdus în urmă cu câteva zile în Google Maps imagini din Google Street View. Acestea apar asociate fiecărui pas dintr-un traseu, iar la destinație, vei vedea pe jumătate din ecranul telefonului imaginea cu obiectivul la care ți-ai propus să ajungi. În contextul în care Google avea oricum aceste fotografii pe Street View, este un pic ciudat că a durat atât de mult timp să facă asocierea între ele.

Ideea este că, în viitorul apropiat, pe lângă informațiile de ghidare în format text, veți putea vedea fotografii la fiecare intersecție sau sens giratoriu. Ca urmare, va deveni aproape imposibil să te rătăcești. În contextul în care vezi în poze o statuie, un copac mai special sau un acoperiș de o culoare stridentă, nu vei mai avea nici o dilemă legată de faptul că te afli unde trebuie.

În cazul în care ați mai văzut ceva similar în trecut, este din cauza faptului că o asociere dintre imaginile de pe Street View și ghidajul de pe Google Maps a fost făcut inițial în varianta web a serviciului încă din 2008. Singura problemă este că noua funcție este disponibilă pentru mobile doar utilizatorilor de Android. Rămâne să vedem cât timp va trece până va ajunge pe iOS. 

Citește și: