Android O ar putea oferi notificări îmbunătățite și multe alte noutăți

Android O ar putea oferi notificări îmbunătățite și multe alte noutăți

Android O este destul de aproape de prezentare, dar Google ține lucrurile cât mai secrete când vine vorba de noua versiune.

Știm deja că Android O ar putea fi Android Oreo, datorită unor informații oferite chiar de către Hiroshi Lockhiemer, vicepreședinte executiv al Android. Cu toate că știm numele, nu știm detalii tehnice despre noua versiune a sistemului de operare.

Există câteva zvonuri recente cu privire la noile funcții care ar putea apărea în cadrul sistemului de operare. Astfel, Android O ar trebui să fie un update destul de substanțial, cu notificări noi, un mod picture-in-picture și nu numai.

Noile notificări ar putea fi sincronizate între dispozitive, fiind asociate contului de Google cu care ești logat pe telefon și pe PC, de exemplu. Sistemul ar avea la bază învățarea automatizată de la Google, afișând notificările doar pe dispozitivul folosit în mod curent de utilizator. De asemenea, vor fi afișate și informații cu privire la numărul de notificări pe care îl ai de la o anumită aplicație, direct pe home screen, arată 9to5google.com.

Android O ar putea beneficia de un mod picture-in-picture, împrumutat de la Android TV. Google pare că încearcă să aducă acest sistem și către alte dispozitive, cel puțin către tablete. Noul sistem de operare ar veni și cu un update care să împiedice aplicațiile din fundal să consume resurse, așa cum se întâmplă în Chrome 57, care restricționează taburile inactive.

API-ul pentru MediaRecorder, care permite aplicațiilor să înregistreze audio/video și să salveze datele pe telefon, ar beneficia, de asemenea, de o serie de îmbunătățiri, dar nu se cunosc încă detaliile tehnice cu privire la acestea.

Nu va mai dura foarte mult până ce Android O va fi dezvăluit, astfel că trebuie să ne așteptăm ca aceste zvonuri să se confirme, dar și să apară altele în următoarele săptămâni.

Citește și: