Aplicații de chat pentru telefon: Cum să comunici rapid și gratuit prin cele mai bune servicii

Aplicații de chat pentru telefon: Cum să comunici rapid și gratuit prin cele mai bune servicii

Aplicații de chat pentru telefoanele mobile sunt o mulțime și îți oferă posibilitatea de a comunica în timp real cu oricine dorești, prin text, fotografii și apeluri video. Iată care sunt cele mai populare și utile, fără să iau în calcul Facebook Messenger pe care o poți avea doar cu un cont de Facebook.

Mesajele text și apelurile propriu-zise pierd teren în fața acestor aplicații din două motive principale: în general pot fi descărcate gratuit și se folosesc de o conexiune la Internet pentru a funcționa, fie că este vorba de o conexiune WiFi, fie că este una de date.  Am făcut o selecție a celor mai eficiente, pe care le-am încercat personal.

Aplicații de chat pentru Android, iOS și Windows Phone

Fără îndoială, WhatsApp este cea mai populară aplicație de chat, în principal datorită ușurinței de utilizare. Play Store ține evidența instalărilor pentru fiecare aplicație, iar potrivit statisticilor, WhatsApp numără mai mult de un miliard de descărcări.

Aplicația este disponibilă pentru Android, iOS, și Windows Phone. Teoretic, WhatsApp ar solicita o taxă de 1 dolar/an după expirarea primului an de utilizare. Practic, rămâne gratuit.

WhatsApp si Facebook

O altă aplicație de chat pentru telefon care se bucură de popularitate este Viber. Este o aplicație care îți permite să efectuezi apeluri telefonice și să trimiți mesaje tuturor utilizatorilor de Viber din lista ta de contacte. Poți suna chiar și persoanele care nu au cont de Viber, dar vei fi taxat ca pentru un apel de voce normal, de pe cartela. O funcționalitate care face aplicația mai interesantă este Public Chats, clasificată ca un mic Twitter. Vă permite să “urmăriţi” postările unor vedete, companii şi instituţii.

Este compatibilă cu iOS, Android și Windows Phone.

viber

Hangouts este aplicația cross-platform (valabilă atât pentru mobil, cât și pentru desktop) pentru chat pe Google. Google Hangouts oferă o calitate video superioară, chiar și în conversațiile în grupuri de până la 10 persoane simultan. Ceea ce îi lipsește acestui serviciu este, în principal, compatibilitatea cu toate sistemele de operare pentru telefoane. Este disponibilă pentru iOS și Android, dar nu și pentru Windows Phone.

hangouts

Aplicații de chat pentru mai multe platforme

Nimbuzz este o aplicație de chat eficientă, însă nu tocmai populară în România. Poate fi descărcată direct de la adresa get.nimbuzz.com și este disponibilă pentru absolut toate platformele mobile, de la Android la Windows Phone și Blackberry. O funcție interesantă a Nimbuzz este că îți poate salva toată agenda telefonului. În caz că pierzi sau îți schimbi telefonul, o poți recupera ușor și gratuit de la ei.

Nimbuzz

Tango este foarte asemănătoare cu WhatsApp și poate fi folosită atât de pe mobil, cât și de pe PC. Nu are foarte multe opțiuni, este ușor de utilizat, calitatea video și sunetul sunt decente. Nu aș numi-o o aplicație indispensabilă pentru chat, dar se poate dovedi utilă. Este disponibilă pentru orice sistem de operare și poate fi descărcată gratuit de aici.

tango chat app

Autor: Andrada Bonea

 

Citește și: