Google Clips folosește inteligență artificială să-ți fotografieze copilul în momente importante

Google Clips folosește inteligență artificială să-ți fotografieze copilul în momente importante
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
08:22 05.10.2017

Printre anunțurile importante pe care le-au făcut aseară oficialii Google, s-a strecurat Google Clips. Aceasta este o cameră discretă ce folosește inteligență artificială.

Sunt foarte multe camere video în piață, unele mai capabile decât altele și unele mai andurante decât marea majoritate. În funcție de preferință și buget, există și câteva camere inteligente care s-ar putea să te atragă, dar doar Google Clips vine de la gigantul din Mountain View și este asistată de un algoritm complex de inteligență artificială.

Ideea din spatele unui gadget precum Google Clips este una relativ banală, dar utilitatea sa este spectaculoasă. Practic, o instalezi undeva în casă și uiți de ea. Camera procesează în permanență activitățile care se desfășoară în jurul ei și imortalizează secvențele video care merită. Astfel, nu mai trebuie să alergi după o cameră când vezi că micuțul tău a făcut primii pași. Camera este deja lângă tine și a imortalizat cadrul datorită entuziasmului palpabil al persoanelor din apropiere. Cel puțin, aceasta este teoria.

Conform celor de la Google, camera Clips folosește un sistem de inteligență artificială și rețele neurale pentru a deveni din ce în ce mai capabilă la fotografiat momente importante. Din momentul în care ai pornit-o, se adaptează la împrejurări, ”înțelege” ce se petrece de obicei în acea zonă și intră într-o vrie constantă pentru a imortaliza momente. Prin natura ei, Google Clip își dorește să fotografieze cadre clare cu persoane pe care le cunoști. Aparent, există și o metodă prin care poți facilita procesul de învățare al camerei pentru ca micuțul gadget să știe că vizita bunicului de la țară sau a mătușii de peste hotare reprezintă un moment important.

În altă ordine de idei, dacă nu vrei să te bazezi pe abilitățile inteligenței artificiale din Clips, poți face poze folosind butonul dedicat de captură. În plus, printr-o aplicație de iOS și Android, poți declanșa captura de la distanță. Camera costă 250 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: