Google a brevetat laptopul care îți urmărește privirea

Google a brevetat laptopul care îți urmărește privirea

În cazul în care ți-ai dorit un ecran de laptop care să se rabateze în funcție de poziția capului tău, noul brevet Google te-ar putea încânta.

Premisa este una cât se poate de simplă. Atunci când îți folosești laptopul la birou sau în pat, există câteva unghiuri în care nu vezi foarte bine. Partea ciudată este că, în funcție de modul în care te-ai obișnuit să-l utilizezi, s-ar putea nici măcar să nu-ți dai seama că se poate vedea mai bine. Pornind de la acest set de circumstanțe, un noubrevet al celor de la Google încearcă să îți poziționeze în mod automat ecranul de la laptop în poziția perfectă.

În realitate, va fi vorba de o combinație inteligentă între o balama automatizată și o cameră care îți înregistrează poziția capului. Dacă vom ajunge să vedem mecanismul implementat vreodată într-un sistem portabil, acesta s-ar putea să facă viața utilizatorilor de laptopuri un pic mai ușoară, indiferent dacă își desfășoară activitatea la birou sau pe un fotoliu.

Brevetul cu pricina a fost descoperit de publicația online Patently Apple și se pare că documentația aferentă proiectului a fost înaintată de mult timp de către Google. Balamaua motorizată primește informația de la o cameră care îți localizează poziția ochilor și, aproape în timp real, îți înclină ecranul în poziția ideală pentru o experiență de vizionare perfectă.

Unul dintre cazurile în care ar putea fi folosit brevetul e ca în computer să fie un senzor de imagine configurat pentru a detecta fața utilizatorului și de a ajusta în permanență unghiul și poziția capacului de la laptop pentru a ține fața în câmpul vizual al camerei sau pentru a ține ecranul în poziția optimă de vizionare. Este greu de spus dacă vom vedea prea curând acest mecanism implementat, dar brevetul sună foarte bine. În același document se discută și despre posibilitatea ridicării automate a ecranului în momentul în care se apropie utilizatorul.

Citește și: