Acest patent al Google ar putea da un nou sens expresiei: căutare la vârful degetelor

Acest patent al Google ar putea da un nou sens expresiei: căutare la vârful degetelor

Google a brevetat un sistem foarte interesant prin care utilizatorii unui dispozitiv purtabil pot realiza fotografii.

Deși producția a luat sfârșit în urmă cu ceva vreme, Google nu este dispus să renunțe la Google Glass. După cum scriu cei de la Quartz, gigantul din Mountain View a înregistrat un patent pentru un sistem care le permite utilizatorilor să realizeze fotografii folosindu-se exclusiv de degete. Conform indicațiilor din brevetul respectiv, o cameră montată pe un dispozitiv purtabil similar Google Glass ar putea identifica degetele aflate în cadru. În funcție de modul în care acestea sunt poziționate, va fi realizată o poză.

Din câte se pare, pot fi realizate fotografii în format ”Portrait” dacă utilizatorul ține degetele pe verticală. De cealaltă parte, dacă acestea formează un cerc, aparatul va face o fotografie rotundă. Google nu a oferit informații în legătură cu acest subiect, însă ideea aceasta are un potențial foarte mare. Pe viitor, Google ar putea chiar să se orienteze asupra unui sistem care le permite utilizatorilor să caute obiectele pe care le încadrează.

Google Glass (1)

Cei de la Amazon deja au un sistem asemănător, denumit Firefly și care poate fi găsit pe Fire Phone. O persoană poate îndrepta camera foto către un obiect, Firefly îl scanează, iar dacă îl recunoaște, îi oferă persoanei respective o listă cu site-uri de unde îl poate achiziționa.

Google Glass (2)