Google Assistant începe să ajungă la vorbitorii de engleză cu Android N

Google Assistant a fost introdus inițial pe dispozitivele Pixel, dar cel mai recent asistent personal marca Google a început distribuția la scară largă.

Timp de câțiva ani, Google Now a fost sinonim cu eforturile Google în materie de asistenți virtuali. Respectivul serviciu părea foarte bine pus la punct, avea o grămadă de abilități menite să vă facă viața mai ușoară și putea să vă ofere o serie de informații contextuale legate de locul în care sunteți sau spre care vă îndreptați în mod uzual. Se pare însă că respectivul proiect nu mergea în direcția bună pentru gigantul din Mountain View și a fost înlocuit cu Google Assistant.

Noul asistent virtual Google face o treabă foarte bună în a răspunde la o serie stufoasă de întrebări și a oferi informațiile de care ai nevoie într-o varietate foarte mare de scenarii. Printr-o rețea neurală complexă, este capabil să poarte conversații și să urmăreasă firul unei discuții formate din mai multe întrebări și răspunsuri. Este capabil până și de glume

Google a promis că Google Assistant va ajunge la majoritatea utilizatorilor de Android Nougat și Marshmallow în viitorul apropiat. Acel ,,viitor” la care compania americană făcea referire se pare că a sosit, iar începând de ieri, actualizarea ar trebui să ajungă la toți vorbitorii de engleză. Din păcate, în primul an de propagare, Google Assistant va fi disponibil doar în engleză și germană, asta înseamnă că vor fi privilegiați cei din Statele Unite, Canada, Regatul Unit, Australia și Germania.

Pe lângă limitările de limbă, există posibilitatea să nu puteți profita de Google Assistant dacă nu aveți un display cu o rezoluție 720p și minim 1,5GB RAM, indiferent de sistemul de operare. Merită reținut că noul asistent virtual va ajunge la majoritatea utilizatorilor de gadgeturi cu Android N și M într-un timp foarte scurt datorită modului în care va fi livrat. Practic, va fi inclus într-o versiune nouă de Google Services care se actualizează prin intermediul Google Play.

07:45 03.03.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video