Google Assistant se lansează pe telefoanele cu Android Marshmallow și Nougat

Google Assistant se lansează pe telefoanele cu Android Marshmallow și Nougat

Vești bune pe pentru deținătorii de telefoane cu ultimele versiuni de Android. Google anunță că va introduce Google Assistant pe toate smartphone-urile cu Marshmallow și Nougat.

Până în acest moment, Google Assistant era valabil doar pentru telefonul companiei, anume Google Pixel, și se zvonea că se va mai regăsi pe ultimul smartphone lansat de LG, G6-le, însă lucrurile par să se schimbe în bine pentru utilizatorii de dispozitive cu Android, conform The Verge.

Funcția Google Assistant promite să ridice ștacheta pentru asistenții virtuali personali și asta pentru că programul este capabil să înțeleagă cerințele complexe, fiind capabil să facă mult mai multe decât să controleze dispozitivele smart pe care le deții acasă. Acest fapt se datorează sistemului performant pe bază de inteligență artificială de care acesta dispune. Google îl numește o „interfață conversațională” și asta pentru că pe lângă faptul că îți oferă toate informațiile de care ai nevoie (îți poate căuta evenimente care te-ar putea interesa, îți poate oferi prognoza meteo, te pune la curent cu ultimele știri), asistentul poate îndeplini funcția de partener de conversație, putând face chiar și de glume bune.

Pe lângă faptul că utilizatorii care dețin ultimele versiuni de Android vor putea apela la asistentul celor de la Google, aceștia îl vor putea invoca cu ușurință prin apăsarea îndelungată a butonului de Home. Ceea ce înseamnă că vor avea parte de o experiență mult mai bună de utilizare. De asemenea, noua atribuție a butonului de Home va înlocui modul în care funcția ”Now on Tap” era accesată și ale cărei caracteristici vor fi integrate în Google Assistant.

Este totuși încă neclar dacă fiecare telefon cu Android în versiunea Marshmallow 6.0 sau Nougat 7.0 vor avea parte de această actualizare, însă ceea ce Google ne anunță este că doar dispozitivele eligibile vor avea parte de această funcție. Mai mult, afirmația reprezentanților companiei, „Cu această actualizare sute de milioane de utilizatori de telefoane cu Android vor avea posibilitatea să se folosească de Google Assistant”, ne arată că deținătorii unor telefoane recente vor avea cu siguranță parte de actualizare.

Citește și: