Google Assistant are abilitatea de a citi și interacționa cu textele mesajelor

Google Assistant are abilitatea de a citi și interacționa cu textele mesajelor

Google Assistant este un asistent personal virtual care poate înțelege cerințe complexe, dar vine și cu abilitatea de a citi și interacționa cu textele mesajelor pe care le primești.

În acest sens, dacă Google Assistant vine cu un avantaj în fața software-urilor pe bază de inteligență artificială, precum Siri și Alexa, acesta este capacitatea extinsă a platformei de a înțelege cerințele complexe, chiar și în lipsa unor comenzi vocale. Astfel, deși asistentul personal este o „interfață conversațională”, el poate totodată să controleze dispozitivele smart pe care le ai în casă sau chiar să citească și să interacționeze cu mesajele scrise, conform Ubergizmo.

Software-ul poate răspunde unui număr mai mare de comenzi ale utilizatorilor. În acest mod, ei îi pot cere asistentului de la Google să îi informeze în cazul primirii unor mesaje și să le deschidă, astfel încât acesta să le poată citi și inspecta cu uşurință. În acest mod, compania speră să faciliteze comunicarea, chiar în acele momente în care nu poți fi cu ochii pe telefon în permanență pentru a putea detecta la timp primirea unui mesaj important. Singura limitare, dacă o putem numi astfel, este că programul nu are încă capacitatea de a citi notificările.

Acest ultim aspect ar fi ideal pentru acele persoane care se află mereu pe fugă sau care conduc foarte mult și care nu au mereu timp să citească un mesaj sau o notificare. În plus, ar fi la fel de util ca funcția să se poată folosi de vocea ta pentru a-ți putea ține locul într-o ședință sau atunci când te afli într-un loc zgomotos și cei cu care comunici nu te pot auzi.

Pentru moment, Google lansează Google Assistant și pe dispozitivele cu Android Nougat și Marshmallow, motiv pentru care ai posibilitatea să dispui de această funcție chiar dacă nu deții telefonul Pixel al companiei. Astfel, dacă deții un smartphone care are la bază acest mod de operare, vei avea bucuria de a avea parte, în viitorul apropiat, de asemenea funcții inteligente.

Citește și: