Inteligența artificială poate prezice modul în care reacționează sportivii

Inteligența artificială poate prezice modul în care reacționează sportivii

Chiar dacă analiza sportivă pare să fie un domeniu în care ai parte doar de statistici brute, inteligența artificială va schimba asta.

Statisticile standard, pe care le vezi și în pauzele unui meci de fotbal, cum ar fi loviturile spre poartă sau faulturile comise de fiecare echipă, sunt un mod de a analiza statistic sportul, dar sunt insuficiente pentru a oferi și sugestii jucătorilor și echipelor.

Cercetători de la Disney, Caltech și STATS cred că pot să schimbe acest lucru; aceștia au creat un sistem care se folosește de procesul de deep learning pentru a analiza procesul de luare a deciziilor de către atleți.

Cu suficient antrenament, bazat pe acțiunile trecute ale unui jucător, rețelele neurale ale sistemului pot să prezică mișcările viitoare și să creeze simulări bazate pe performanțele obișnuite ale jucătorului. Dacă o echipă are un parcurs slab într-un meci, poate să compare acțiunile reale cu cele prezise de aplicație, pentru a descoperi unde ar fi putut îmbunătăți jocul, arată engadget.com.

Echipa de baschet Toronto Raptors folosește deja un sistem de simulări manuale, în care antrenorii marchează locurile unde consideră că ar fi trebuit să fie jucătorii. Noua tehnologie elimină acest efort, creând simulări în timp real, chiar și pentru fotbal sau alte sporturi unde jocul continuu poate da naștere unor predicții care se erodează în timp.

Rezultatele inițiale sunt promițătoare. Predicțiile făcute de inteligența artificială se pot adresa defensivei, ofensivei și nu numai. Astfel, antrenorii vor avea posibilitatea de a da sfaturi cât mai precise jucătorilor de pe teren, rezolvând astfel probleme pentru care altfel nu ar fi reușit să găsească soluții viabile.

Citește și: