Gmail te scapă de tentative de phishing pe mobile

Gmail te scapă de tentative de phishing pe mobile

În încercarea de a spori securitatea online a utilizatorilor de mobile, aplicația Gmail pentru iOS a beneficiat de o actualizare importantă.

Atacurile online de tip phishing sunt foarte populare în 2017, deoarece funcționează pe orice platformă. Spre deosebire de un malware creat exclusiv pentru Windows pentru a-ți fura datele personale, un click pe un link malițios inserat într-un mail este suficient pentru a-ți accesa datele private. Nici măcar nu contează gadgetul de pe care ai dat click pe respectivul link.

Având în vedere că poți fi victima unei tentative de phishing pe iPhone sau iPad, cei de la Google au anunțat o actualizare foarte importantă pentru aplicați Gmail de iOS. Conform postării de pe blogul oficial Google, noua versiune a popularului client de mail este surprinzător de eficientă în a te proteja pe linkuri malițioase. Orice atingere pe un link ce pare să te mintă în privința destinației se va reflecta într-o notificare destul de agresivă. În mod evident, o poți ignora dacă știi despre ce este vorba și ai mai accesat acel link în trecut. Important este că persoanele mai atehnice ar trebui să fie semnificativ mai în siguranță.

,,De acum înainte, când faci click pe un link dintr-un email primit pe Gmail pe iPhone-ul sau iPad-ul tău, o să-ți afișăm notificarea de mai sus. Îți recomandăm să fii precaut dacă alegi să continui, deoarece este foarte probabil ca linkul să nu fie sigur. Mergi mai departe doar dacă ești sigur că nu este nici un risc.” Din descrierea oficială a noii funcții, este foarte clar că sistemul va fi complet automatizat și ține de utilizatori să ia noile notificări în serios sau să le ignore.

Ca în cazul antivirușilor care se înșeală ocazional la identificarea fișierelor infectate, cei de la Google admit că s-ar putea să se înșele ocazional cu notificările de pericol. Chiar și așa, este lăudabil că una dintre funcțiile îndrăgite din Gmail pentru Android sosește pe iPhone.

Citește și: