NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti este cea mai rapidă placă video

NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti este cea mai rapidă placă video

Când vine vorba de plăci video, NVIDIA joacă într-o ligă proprie, iar GeForce GTX 1080 Ti este cea mai rapidă placă video la ora actuală.

Nu au existat zvonuri legate de o nouă placă video a celor de la NVIDIA, dar oficialii companiei americane s-au prezentat la GDC 2017 pentru a anunța o versiune îmbunătățită de GTX 1080. Noul chipset poartă numele de GeForce GTX 1080 Ti și ar trebui să ajungă în magazine de săptămâna viitoare.

Până de curând, dacă doreai să-ți investești bani într-un PC de gaming, cea mai sprintenă soluție în materie de GPU-uri era GeForce GTX Titan X. Respectivul mastodont avea însă un preț nu foarte accesibil de aproximativ 1200 de dolari. Ulterior, a fost lansată în 2016 placa GeForce GTX 1080 dedicată gamerilor entuziaști. Prețul pentru acel model varia între 800 și 1000 de dolari, în funcție de producător, soluție de răcire, overclocking și nu numai.

Noua placă video high end la care merită să visați în 2017 poartă numele de GeForce GTX 1080 Ti. Aceasta este un upgrade semnificativ pentru modelul de acum un an în materie de performanță, chiar dacă nu integrează revelații tehnologice. Cu alte cuvinte, procesul de fabricație este identic, dar CEO-ul Jen-Hsun Huang ne promite până la 35% mai multă performanță.

În cadrul conferinței NVIDIA desfășurată la GDC 2017, nu s-a insistat foarte mult pe detalii tehnice referitoare la noul vârf de gamă NVIDIA. Singurul lucru pe care îl știm cu siguranță este prețul și cantitatea de memorie incorporată. Practic, o placă video GeForce GTX 1080 Ti se va comercializa cu doar 700 de dolari și va avea în varianta standard 11GB GDDR5X. Cei dornici de achiziție ar trebui să poată pune mâna pe ea începând cu data de 10 martie în toate colțurile lumii.

Partea un pic șocantă este că Jen-Hsun a fost atât de încrezător în abilitățile noului GPU încât a promis că este mai rapid decât un Titan X care costă aproape dublu. Față de GTX 1080 lansat anul trecut, GTX 1080 Ti are un bonus de performanță de 35%.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: