17 ian. 2017 | 14:44

Noua consolă NVIDIA Shield e un instrument de gaming capabil

ACTUALITATE
Noua consolă NVIDIA Shield e un instrument de gaming capabil

Dezvăluită la începutul acestui an pentru prima oară, noua generație de NVIDIA Shield ar putea fi cel mai rapid TV box pentru gaming pe Android.

Prima generație de NVIDIA Shield nu s-a comparat cu Xbox sau PlayStation la capitolul vânzări. Cu toate acestea, compania americană a decis că ar fi cazul pentru o nouă vesiune a respectivei console cu Android TV. Ilustrat în imaginea de mai sus, gadgetul este unul foarte capabil din punctul de vedere al performanței și are mari șansă să atragă amatorii de streaming la calitate foarte bună.

Cu platforme de streaming precum Amazon sau Netflix, începe să nu mai fie o problemă disponibilitatea conținutului 4K, chiar și cu HDR. Noua consolă NVIDIA Shield să numără însă printre puținele dispozitive compatibile cu acest standard și pare suficient de sprintenă încât să nu vă facă probleme pe termen lung. Consola incorporează multe premiere. Este primul echipament cu Android TV ce vă permite să interacționați cu noul asistent virtual Google Assistant. Dacă vă este străin, acesta din urmă a fost inițial lansat în tandem cu produsele pe platforma Google Home, dar ulterior a venit preinstalat pe telefoanele Pixel.

Dacă aveți un TV 4K cu suport pentru HDR, ar fi păcat să nu vă achiziționați noul NVIDIA Shield măcar pentru a vedea filmele și seriale imortalizate în acest format de pe Amazon. Momentan nu mai este nici un alt dispozitiv care să poate redea acele clipuri nativ. Pe partea de gaming, dacă tot vorbim de o consolă, GeForce Now a beneficiat de un upgrade important la arhitectura Pascal. Astfel, indiferent dacă vă jucați direct pe Shield sau faceți streaming de jocuri de pe PC-ul din casă, experiența ar trebui să fie una lină și fără întreruperi.

Noua consolă NVIDIA Shield costă 200 de dolari și este disponibilă pentru achiziție pe site-ul companiei.  Dacă aveți prima generație a consolei, vă puteți aștepta la un update de firmware cu cele mai importante funcții software detaliate mai sus, inclusiv Android TV 7.0.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele