Game of Thrones sezonul 8: HBO previne inteligent piratarea

Game of Thrones sezonul 8: HBO previne inteligent piratarea

Game of Thrones e așteptat încă un an, cel puțin, dar HBO face eforturi absurde pentru a preveni publicarea online a zvonurilor.

Când vine vorba de sezonul șapte din Game of Thrones, cei de la HBO nu au făcut o treabă foarte bună în a preveni pirateria. Detalii despre scenariul noului sezon au ajuns pe internet cu câteva luni înainte de difuzare, iar câteva episoade au fost difuzate ”din greșeală” cu câteva zile înainte de data oficială. În aceste condiții, Game of Thrones continuă să fie cel mai popular serial din toate timpurile, chiar dacă mai avem un singur sezon.

Au început deja filmările de ceva timp la sezonul opt din Game of Thrones. Cu toate acestea, nu prea știe nimeni ce o să se întâmple în ultimele șase episoade ale seriei. Acest lucru se datorează măsurilor implementate de HBO pe platourile de producție. Câteva detalii pe marginea acestui subiect au fost făcute publice de Nikolaj Coster-Waldau, actorul ce-l interpretează pe Jamie Lannister.

Într-un interviu acordat în urmă cu câteva zile, Coster-Waldau a detaliat evoluția modului în care actorii și-au primit scenariile la Game of Thrones de-a lungul sezoanelor. Inițial, pe parcursul primelor câteva sezoane, acestea era livrate actorilor în format tipărit cu mult timp înaintea începerii filmărilor. Ulterior, HBO a introdus măsuri de securitate suplimentare și a început distribuirea scenariilor în format digital prin fișiere protejate și ușor de urmărit.

Pentru sezonul șapte, livrarea scenariilor s-a desfășurat în format digital prin intermediul unor căsuțe de email verificate cu autentificare în doi pași. Din păcate, nu există scenarii în nici un format pentru sezonul opt al serialului. HBO a atins un asemenea nivel de paranoia, încât actorii își aud pentru prima oară replicile pe platou prin intermediul unor căști de dimensiuni infime ascunse în ureche. Astfel, nimeni nu știe ce urmează să se întâmple cu excepția scenariștilor care au redactat textul.