18 iul. 2017 | 07:51

Galaxy S8 versus Galaxy S7: care smartphone se vinde mai bine

ACTUALITATE
Galaxy S8 versus Galaxy S7: care smartphone se vinde mai bine

Samsung a făcut publice statisticile referitoare la vânzările telefoanelor de top și, de aceea, putem face o comparație Galaxy S8 versus Galaxy S7.

Deși a înregistrat un eșec de proporții astronomice și pierderi financiare semnificative în cazul Galaxy Note 7, foarte mulți amatori de Samsung s-au orientat către Galaxy S8. Schimbările semnificative de design combinate cu o performanță peste medie au atras un public foarte larg. În plus, au fost ajutate vânzările și de faptul că cei care visau la un Note 7 au achiziționat până la urmă a doua cea mai atrăgătoare opțiune a coreenilor.

Trecând însă peste setul de circumstanțe care au favorizat adopția de S8, cea mai importantă este comparația cu S7. În definitiv, cele două gadgeturi se adresează aceluiași public și au fost lansate în aceeași perioadă din an. Acesta este și motivul pentru care Dongjin Koh, directorul diviziei de mobile din cadrul Samsung a făcut publice câteva statistici interesante.

Conform declarațiilor lui Dongjin Koh publicate de Sammobile, într-o competiție Galaxy S8 versus Galaxy S7, S8 iese câștigător detașat. În aceeași perioadă, la distanță de un an, actualul vârf de gamă al coreenilor s-a vândut cu 15% mai bine. Koh este încrezător că ritmul accelerat de vânzări nu va fi periclitat de lansarea unui nou smartphone Apple. Din acest motiv, s-a aruncat la a afirma că în al treilea și al patrulea trimestru din acest an, atât S8, cât și S8+ se vor vinde în continuare ca pâinea caldă.

În altă ordine de idei, performanța celor de la Samsung este cu atât mai impresionantă cu cât Apple nu se poate mândri cu aceleași realizări. Vânzările de iPhone-uri au început să scadă de la trimestru la trimestru și nu se știe sigur dacă iPhone 8 va avea abilitatea să schimbe radical acest trend. Nu de alta, dar Samsung pregătește un nou Note ce va ajunge pe piață în același timp cu noul iPhone, iar respectivul gadget are din nou șanse să atragă clienți din curtea gigantului din Cupertino.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele