Apple a patentat o tehnologie de recunoaștere facială pentru iPhone 8

Apple a patentat o tehnologie de recunoaștere facială pentru iPhone 8

Zvonurile despre iPhone 8 nu mai contenesc să apară. Cu cât ne apropiem mai mult de lansarea noului terminal, care va avea loc în septembrie, cu atât suntem expuși la noi informații care sunt mai mult sau mai puțin credibile. Dacă suntem deja destul de siguri în privința design-ului lui iPhone 8, mai sunt câteva detalii care ne scapă, cel puțin până acum.

S-a vorbit de foarte multă vreme despre metodele prin care noul iPhone 8 va putea fi deblocat. La început se vehciula mutarea senzorului de citire a amprentei Touch ID pe spatele telefonului, însă să pare că nu mai este cazul de mult de așa ceva. Apoi, surse din piață au vehiculat includerea acestuia sub sticla ecranului. Cei de la Samsung au încercat și ei așa ceva însă fără succes, cel puțin până acum.

Ei bine, se pare că senzorul de amprentă nu va mai fi nici pe spatele terminalului, nici pe ecran. Conform ultimelor zvonuri, acesta nu va mai fi deloc. El va fi înlocuit cu o tehnologie de recunoaștere facială, pe care Apple a patentat-o chiar astăzi. O astfel de metodă de deblocare este prezentă și pe Smasung Galaxy S8, însă se știe că ea nu funcționează chiar în parametri optimi, existând des cazuri în care aceasta nu recunoaște utilizatorul. Cererea depusă pentru patentarea tehnologiei de recunoaștere facială poate fi consultată aici.

Zvonul pare credibil, cu atât mai mult cât știm deja că Apple nu se sfiește să se joace cu tehnologiile prezente pe terminalele produse de ea. Ultima dată, compania din Cupertino a eleminat jack-ul audio de pe iPhone 7 fără să stea prea mult pe gânduri, pentru a face loc lui Taptic Engine, chip-ul responsabil cu vibrațiile telefonului. Rămâne de văzut dacă tehnologia de recunoaștere facială va elimina din ecuație Touch ID-ul, sau dacă va veni în completarea acestuia.

Citește și: