Google Pixel și Pixel XL, prezentate oficial: telefoanele Google Pixel promit cele mai bune camere

Google Pixel și Pixel XL, prezentate oficial: telefoanele Google Pixel promit cele mai bune camere

Google Pixel și Google Pixel XL au fost prezentate oficial, în cadrul unui eveniment special. Cele două telefoane Google Pixel au hardware de top și promit mult pe partea de software. 

Zvonurile despre smartphone-urile Google Pixel au fost confirmate în această seară, dar Google a mai avut câteva surprize în ceea ce privește software-ul lor. Să începem, totuși, cu partea de hardware.

În ceea ce privește designul, Google a ales o abordare minimalistă, folosind alumini, dar merită menționat faptul că jumătatea superioară a telefoanelor are o suprafață din sticlă. Google Pixel și Pixel XL par destul de atrăgătoare în imaginile de prezentare și ar trebui să ofere o senzație plăcută la atingere.

La capitolul hardware, Google Pixel și Pixel XL sunt dotate cu procesoare Snapdragon 821, cu frecvență de 2,15Ghz, 4GB memorie RAM, iar spațiul de stocare va fi de 32 sau de 128GB, cu posibilitatea de a-l extinde cu un card microSD de până la 256GB. Google Pixelare un display de 5 inch cu rezoluție full HD, iar Google Pixel XL vine cu un ecran QHD cu diagonală de 5,5 inch. Camerele foto pe ambele telefoane sunt de 12,3 (cea principală), respectiv 8MP (cea frontală). Bateria pentru Google Pixel va fi de 2,770 mAh, iar cea din Google Pixel XL va fi de 3.450 mAh.

Tot la capitolul camere, trebuie menționat că Google s-a lăudat cu faptul că senzorii de pe Google Pixel sunt cei mai rapizi de pe piață, iar un benchmark de pe DxOMark arată scorul de 89, cel mai mare scor acordat vreodată, potrivit The Verge. Un sistem giroscopic va asigura stabilizarea pentru partea de video, însă pentru partea de foto nu există stabilizare optică.

Acum partea cea mai interesantă: software-ul. Probabil sătui de toate temele pe care ceilalți le pun peste Android, cei de la Google și-au făcut propria temă. Google Pixel și Google Pixel XL nu vor avea parte de Androidul curat, ci au un launcher special, făcut special, care arată ușor diferit față de Androidul classic.

Dar nu e vorba numai despre aspect: Google Pixel și Pixel XL sunt primele smartphone-uri cu Gooogle Assistant integrat. Google Assistant este un asistent virtual care poate înțelege chiar și cerințe complexe, cum ar fi ”Arată-mi fotografiile făcute în Londra” și, prin comenzi vocale, poate îndeplini sarcini precum rezervarea unei mese la restaurant sau setarea unui memento în calendar. Google Assistant va funcționa împreună cu Google Now.

În plus, Google Pixel și Pixel XL sunt compatibile cu platforma Daydream, dedicată realității virtuale, iar utilizatorii vor primi spațiu de stocare în cloud nelimitat. Acest ultim aspect este important, pentru că telefoanele vor putea migra direct conținutul din spațiul de stocare în cloud, pentru a elibera memoria telefonului.

Cu Google Pixel și Google Pixel XL, compania intră cu forță pe piața smartphone-urilor, lăudându-se în nenumărate rânduri, în timpul conferinței, de faptul că telefoanele sunt făcute doar de ei. Prețul va începe de la 649 de dolari.

Citește și: