Chinezii care-ți fac iPhone-ul vor produce tehnologii autonome în America

Chinezii care-ți fac iPhone-ul vor produce tehnologii autonome în America

Apple produce iPhone în China, unde se ocupă de asamblare Foxconn. Aceeași companie chineză vrea să deschidă fabrici și în Statele Unite ale Americii, iar una specială.

Foxconn plănuiește să investească miliarde în piața din SUA, în Michigan, pentru tehnologii autonome, cum ar fi cele folosite în mașini sau avioane care se conduc singure. Statul n-a fost ales la întâmplare, ci este cel mai deschis către astfel de inovații.

„Dezvoltarea sectorului automotiv în SUA este încă mai mare decât cea din China. Pe lângă tehnologii autonome, sunt interesat, totodată, de inteligența artificială și de tehnologia deep learning„, a declarat Terry Gou, fondator Foxconn, pentru o publicație chineză. N-a spus însă și cât de mare va fi fabricat, dar și cât de mare va fi investiția.

Este a doua fabrică pe care Foxconn vrea s-o deschidă la nord-americani, după cea din Wisconsin dedicată panourilor LCD și în care va investi 10 miliarde de dolari. Acum, odată cu accentul pe tehnologii autonome, chinezii se duc către una dintre noile mari piețe care vor fi importante în viitor.

General Motors, Ford sau Toyota sunt câteva nume din industria auto care sunt interesate de astfel de tehnologii, iar de partea cealaltă sunt Uber, Google, Tesla, care ba își vor dezvolta propriile soluții, ba vor licenția tehnologii de la alții.

Citește și: