China spionează musulmanii cu ajutorul unui virus special

China spionează musulmanii cu ajutorul unui virus special

China a sporit măsurile sale de supraveghere în regiunea Xinjiang, una cu populație majoritar musulmană. Autoritățile de la Beijing au trimis o notificare săptămâna trecută prin care îi instruiau pe locuitorii regiunii să își instaleze o aplicațe virus de tip spyware, care are rolul de a-i supraveghea. Ba mai mult, vor exista și controale inopinate pentru ca oficialii să se asigure că toată lumea a instalat software-ul necesar.

Notificarea care a anunțat noua măsură de securitate a fost redactată în chineză și în limba uyghur, și a fost trimisă rezidenților din Urumqi, capitala Xinjiang. Ultilizatorii de Android au primit și un cod QR pentru a putea instala aplicația Jingwang. Platforma mobilă este dezvoltată cu scopul de a detecta în mod automat clipuri video religioase iliegale care ar avea rolul de a-i radicaliza pe tinerii musulmani. În plus, aplicația virus poate ”vedea” dacă telefonul tău conține imagini, cărți electronice sau documente cu tentă musulmană extremistă.

Dacă va fi găsit conținut ilegal în telefoane, posesorii acestora vor fi obligați să șteargă fișierele și să dea explicații poliției. În plus, dacă ei refuză să instaleze spyware-ul, vor putea fi reținuți de către forțele de ordine. Modul în care funcționează aplicația este și el interesant. Ea compară semnăturile digitale ale fișierelor din telefonul tău cu cele aflate în bazele de date guvernamentale, și care sunt trecute pe lista neagră.

De asemenea, pe lângă toate aceste informații. Jinwang păstrează copii ale conversaților de pe Weibo sau WeChat, cât și IMEI-ul telefonului, adică seria unică de identificare a terminalului. Regiunea Xiangjing are o populație de opt milioane de Uighuri, un grup etnic de origine turcă. Musulmanii s-au plâns de-a lungul timpului de opresiunea la care sunt supuși de guvernul comunist al Chinei. O altă măsură controversată luată de autoritățile de la Beijing a fost interzicerea bărbilor lungi, specifice adepților profetului Mohammed, notează Mashable.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: