Primul flagship Nokia cu Android se lansează în curând

Primul flagship Nokia cu Android se lansează în curând

Finlandezii de la HMD, compania care deține drepturile pentru brand-ul Nokia, se pregătesc să lanseze un terminal Nokia care să ruleze sistemul de operare Android. Nokia 8 va fi primul flagship al companiei care va veni echipat cu sistemul de operare dezvoltat de Google.

Compania finlandeză a anunțat organizarea unui eveniment de presă la Londra, care va avea loc pe 16 august. Asta înseamnă că a rămas mai puțin de o lună până la lansarea noului Nokia 8. În plus, noul flagship Nokia va veni echipat cu o cameră foto cu lentile Carl Zeiss. Parteneriatul dintre Carl Zeiss și Nokia nu este unul nou, mai multe terminale clasice fiind produse cu astfel de tehnică optică. Camera de pe Nokia 8 va fi una duală, de 13 megapixeli. Telefonul va dispune de un ecran de 5,3 inci, cu o rezoluție de 2560×1440. Flagship-ul va fi pus în funcțiune de un procesor Qualcomm Snapdragon 835, 4 GB de memorie RAM și 64 de GB de spațiu de stocare intern. În plus, el va fi un telefon de tip dual SIM.

Pe lângă specificații, au apărut pe Internet și poze ”leaked” cu una dintre culorile în care noul flagship Nokia 8 va fi disponibil. În imagini putem vedea spatele și fața terminalului care vine într-o variantă de culoare Copper Gold. Pe lângă această versiune, vom putea cumpăra Nokia 8 și în culorile Blue și Silver, notează The Verge.

nokia 8 copper gold

Nokia 8 se vrea a fi marele ”comeback” al renumitului brand, care va intra pe piața telefoanelor premium. HMD are nevoie de lovituri de imagine pentru a fi competitivă în această branșă. Exact acest lucru a însemnat și lansarea versiunii reiterate a clasicului Nokia 3310. Rămâne de văzut dacă lumea se va înghesui sau nu să cumpere noul Nokia 8.

Citește și: