Firefox Focus este cel mai popular browser pe care nu-l folosești

Firefox Focus este cel mai popular browser pe care nu-l folosești

Firefox Focus este cea mai recentă tentativă a celor de la Mozilla de a capta atenția utilizatorilor de Android și se pare că a reușit.

Mozilla are deja câteva browsere atractive în portofoliu, deși pe desktop-uri și laptopuri poate fi descărcat doar clasicul Mozilla Firefox. La capitolul aplicații mobile, Fundația Mozilla este responsabilă printre altele de Firefox Focus. Acesta este un browser optimizat pentru securitatea datelor și intimitate online sporită, având în vedere că face tot posibilul să blocheze scripturile care îți urmăresc activitatea pe internet.

Lansat inițial pentru terminalele cu iOS, Firefox Focus a făcut valuri pe platforma Apple prin eficiența cu care încarcă pagini web datorită eliminării reclamelor. Nu a durat mult până când aceeași aplicația software și-a găsit loc în Google Play. Într-o perioadă în care din ce în ce mai mulți dintre noi pun accent pe securizarea traficului online, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că foarte mulți utilizatori au îmbrățișat Focus pe Android.

Lansată în urmă cu aproximativ o lună, creatorii aplicației Mozilla Firefox Focus se pot deja mândri cu peste un milion de descărcări. Merită reținut că această performanță face referire doar la plaforma Google, nu și la download-urile pe iPhone sau iPad.

Anunțul legat de numărul remarcabil de descărcări a fost însoțit de către oficialii Mozilla de câteva promisiuni. La doar o lună după versiunea originală, noua variantă de Firefox Focus disponibilă la această oră în Google Play include trei funcții importante solicitate de utilizatori. Clipurile video pot fi rulate acum pe întregul ecran. Cei care vor să descarce fișiere pe mobile prin intermediul aplicației Focus, o pot face. Sistemul de notificări generate de browser a fost îmbunătățit, la fel și acțiunile ce pot fi executate prin intermediul acelor notificări.

Momentan, modificările înșirate mai sus sunt disponibile doar în varianta de Firefox Focus disponibilă în Google Play. Există însă numeroase motive să instalezi browserul din AppStore dacă ai un gadget cu iOS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: