Firefox Focus: noul browser te scapă de reclame și îți protejează datele personale și pe Android

Unul dintre cele mai bune și mai simple browsere de pe iOS și-a făcut în sfârșit simțită prezența pe Android. Firefox Focus poate fi experimentat de utilizatorii platformei Google.

Dacă v-ați săturat de browserul nativ de pe iPhone sau Android, numărul alternativelor găsite în magazinele virtuale pentru mobile este incomensurabil. Nu toate sunt bune și multe dintre ele nu vin cu nimc nou sau util față de Safari sau Chrome. Există însă câteva excepții importante ce merită toată atenția, iar printre ele se numără Firefox Focus.

Mozilla Firefox este disponibil atât în Google Play, cât și în Apple AppStore de câțiva ani. Firefox Focus este un nou browser al aceleiași companii care se diferențiază printr-o serie de particularități utile. Lansat inițial pentru dispozitivele cu iOS în luna noiembrie a anului trecut, Firefox Focus poate fi acum utilizat și de posesorii de smartphone-uri sau tablete cu Android. În contextul în care review-urile versiunii de iPhone și iPad au fost foarte bune, aveți multe motive să încercați și voi acest browser.

Firefox Focus este definit printr-o interfață simplă, fără prea multe elemente inutile. Practic, te lasă să te concentrezi pe conținutul care te interesează. Printr-un simplu tap, poți închide toate tab-uri deschise și poți încheia sesiunea de navigare. Ocazional, s-ar putea să primești o notificare pe telefon prin care ți se amintește că ai lăsat Firefox Focus pornit în fundal.

În mod nativ, Firefox Focus blochează toate reclamele care îți urmăresc activitatea online cu scopul de a promova produse și servicii personalizate. Dacă ai întâmpinat vreun site care îți face probleme la încărcare, poți în orice moment să dezactivezi acea funcție. Ca bonus, poți vedea în orice moment câte reclame au fost blocate per site.

În plus, utilizatorii de Android își pot defini Firefox Focus ca fiind on browser implicit pe dispozitivul personal. Curioșii pot folosi acest link pentru descărcare.

Alexandru Puiu
15:00 21.06.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video