Utilizatorii de Windows XP se bucură în continuare de Firefox

Utilizatorii de Windows XP se bucură în continuare de Firefox

A devenit din ce în ce mai dificil să folosiți Windows XP, dar măcar veți putea rula cea mai recentă versiune de Firefox când intrați pe internet.

Cei de la Microsoft au făcut tot ce este omenește posibil pentru ca noi să renunțăm la Windows XP și Windows Vista. Gigantul din Redmond nu mai lansează nici un fel de actualizări pentru PC-urile care continuă să ruleze sistemul de operare de acum 15 ani, iar în privința utilizatorilor de Vista, aceștia vor mai avea acces la update-uri de securitate până pe 11 aprilie 2017.

Rezultatele eforturilor Microsoft s-au văzut în rapoartele de anul acesta, când Windows 10 aproape că a devenit cel mai utilizat sistem de operare. Din păcate, există foarte mulți utilizatori care sunt obligați să ruleze în continuare Windows XP din cauza unor programe care nu au mai fost actualizate. În mare parte, cei care preferă să rămână la Windows Vista nu au nici o scuză.

Trecând peste detaliile de mai sus, indiferent de motiv, orice utilizator de PC trebuie să folosească un browser de încredere care primește actualizări regulate. În cazul celor care au rămas la XP sau Vista, singura soluție se pare că rămâne Mozilla Firefox. Google Chrome nu mai oferă suport pentru Windows XP, iar Mozilla tocmai a venit cu o veste bună pentru utilizatorii vechilor sistem de operare.

Într-o postare pe blogul oficial al companiei, oficialii Mozilla au afirmat că vor oferi în continuare suport pentru utilizatorii de Windows XP cel puțin până în septembrie 2017. Astfel, deși Microsoft nu mai ține cu voi, măcar puteți dormi liniștiți că folosiți un browser actualizat. ,,Firefox este unul dintre puținele browsere ce continuă să ofere suport pentru Windows Xp și Vista și ne aștptăm să oferim în continuare suport pentru acei utilizatori până în septembrie 2017. Utilizatorii nu trebuie să facă nimic pentru a primi acele actualizări. La mijlocul lui 2017, vom reanaliza numărul utilizatorilor de Windows Xp și Windows Vista, iar atunci va fi anunțată o dată finală de încheiere a suportului.” Cu alte cuvinte, din punctul de vedere al Mozilla, ar fi posibil să aveți acces la ultimele versiuni de Firefox și după acea dată.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo