De acum, poți lua lecții de chitară prin intermediul unei aplicații pentru telefon

La ora actuală, poți învața orice de pe internet dacă ai un pic de perseverență, iar cei de la Fender încearcă să te învețe să cânți la chitară cu Fender Play.

Indiferent de instrumentul de care vrei să te apuci, teoria muzicală este cea mai dificilă parte a ecuației. Înainte să înveți primul cântec la pian, ar fi bine să știi notele muzicale, măsuri, tonuri, semitonuri și concepte precum diez, bemol sau cheia Sol. Situația se complică în momentul în care încerci să transpui aceste cunoștințe în utilizarea instrumentului favorit. La pian, de exemplu, lucrurile sunt un pic mai clare, dar la chitară, s-ar putea să întâmpini dificultăți mai mari până ajungi să cânți prima melodie. Probleme majore apar dacă îți propui să fii compozitor și îți dorești să transpui pe foaie melodia pe care o ai în minte.

O metodă eficientă dar de lungă durată pentru a învăța să cânți la chitară implică înscrierea într-o școală de muzică. Alternativa mai simplă vine de la Fender, compania care s-a aflat în spatele unora dintre cele mai memorabile chitare din toate timpurile. Faptul că oameni care nu au nici un fel de legătură cu instrumentele muzicale au auzit vreodată de Fender Stratocaster se datorează companiei americane.

Încercând să-și diversifice portofoliul de activități, cei de la Fender au anunțat serviciul online Fender Play. Aceasta este o platformă dedicată celor care vor să învețe să cânte la chitară simplu și rapid. Diferența majoră dintre sistemul clasic de învățare și propunerea celor de la Fender constă în punerea accentului pe interpretarea unor melodii. Câteva noțiuni de teorie muzicală sunt inevitabile, dar înainte să înțelegi cu ce se mănâncă toate conceptele de la ora de muzică, vei fi știut deja să interpretezi câteva piese de la Rollings Stones, Sean Mendes, Bon Iver și mulți alții.

După ce ți-ai ales tipul de chitară pe care vrei să înveți, acustică sau electrică, ține doar de tine să revi în fiecare zi online sau la fiecare câteva zile pentru a-ți aprofunda noțiunile de chitară. După o lună de acces gratuit la Fender Play, serviciul costă 20 de dolari pe lună.

Alexandru Puiu
09:59 13.07.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video