10 aug. 2016 | 13:50

Fender te ajută să-ți acordezi chitara gratuit cu o nouă aplicație

ACTUALITATE
Fender te ajută să-ți acordezi chitara gratuit cu o nouă aplicație

Indiferent dacă ești un profesionist al instrumentelor cu corzi sau un amator care abia bunghește câteva note, noua aplicație Fender Tune ți-ar putea face viața mai ușoară.

De-a lungul anilor, două companii au fost sinonime cu muzica rock și creatorii de muzică de calitate, Fender și Marshall. Indiferent care este instrumentistul vostru preferat, este aproape imposibil ca acesta să nu aibă în inventar o chitară sau un bass Fender. Același principiu este valabil și în cazul amplificatoarelor Marshall.

Din varii motive însă, aceleași companii, Fender și Marshall, în ultimii ani și-au diversificat semnificativ portofoliul de produse. În primul rând, acum puteți achiziționa căști de calitate foarte bună de la ambii producători. Fender, în schimb, se pare că s-a apucat și de creat realizat aplicații pentru pasionații cântatului la chitară.

Noua aplicație Fender Tune tocmai a fost lansată în Apple AppStore, este complet gratuită și, din câte se pare, nu va ajunge prea curând pe Android sau vreodată. În altă ordine de idei, nu este nici pe departe prima aplicație de acest tip, dar este singura gratuită realizată de o companie pe care pasionații muzicii rock, jazz, blues și nu numai, o cunosc foarte bine.

Principiul de funcționare este cât se poate de simplu. Fără vreun echipament suplimentar, doar cu chitara sau bassul în brațe și cu telefonul pe masă, vă puteți acorda instrumentul pentru a fi siguri că redați cele mai clare și precise note. Partea bună este că modul în care este construită aplicația e foarte intuitiv, făcând-o perfectă pentru utilizatorii cu diverse niveluri de cunoștințe în domeniu.

În descrierea oficială, cei de la Fender sunt foarte mândri de realizarea lor deoarece sunt convinși că noul program va ajuta începătorii să învețe importanța tonurilor și tehnicile de bază ale cântatului la chitară împreună cu instalarea unui amplificator. Aplicația include atât unelte pentru tuning manual, cât și automat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele