Fender lansează căști in-ear care se aud și arată spectaculos

Din varii motive, am ajuns cu toții să asociem brandul Fender cu o chitară Stratocaster, Telecaster, Kingman și nu numai. Se pare, însă, că gigantul tocmai și-a lărgit aria de interes în direcția căștilor de tip IEM.

Căștile de tip In-ear Monitor au devenit de mulți ani sinonime cu prețuri exorbitante, mai ales când sunt realizate în urma unor mulaje 3D după interiorul urechii viitorului proprietar. În plus, pe lângă o calitate deosebită când vine vorba de reproducerea unei plaje foarte variate de frecvențe, acestea trebuie să te izoleze foarte bine de zgomotul din mediul ambiant.

Cei de la Fender au avut în vedere toate particularitățile ilustrate mai sus și s-au ambiționat să creezee o linie de căști in-ear monitor cu prețuri destul de accesibile, ce variază între 100 și 500 de dolari. În contextul în care există căști in-ear și de 1000 – 1500 de dolari, puteți considerat creațiile Fender aproape gratuite.

În plus, având în vedere că nu sunt asamblate printr-un beci din China, merită cu siguranță o bilă albă. Partea de producție este asigurată de o companie mai puțin cunoscută profanilor în materie de accesorii audio intitulată Aurisonics. Aceasta din urmă, situată în Nashville, SUA a intrat în urmă cu aproximativ un an în portofoliul Fender. Cu alte cuvinte, acestea sunt create în Statele Unite ale Americii cu o filozofie care implică un grad sporit de efort, măiestrie și migăleală. ,,La Fender, sunt creatori și meșteșugari.” Afirmația directorului Jim Ninesling, responsabil de amplificatoare și pro audio, sintetizând foarte bine filozofia din spate.

Pentru ca modele precum DXA1 și FXA5 să se potrivească de minune cu urechile viitorilor proprietari, Aurisonics a scanat mii de urechi umane. Gestul a fost făcut, în speranța că vor putea folosi elementele comune pentru a realiza o pereche de căști ce se potrivesc perfect la 95% dintre oameni. Driverele audio folosite în interiorul noilor IEM sunt de asemenea create de la zero pentru acest produs. Nivelul de atenție este remarcabil, inclusiv când vine vorba de cablul spiralat detașabil care nu se încurcă. Le puteți achiziționa de pe site-ul companiei.

Alexandru Puiu
11:14 13.05.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video