FlirtAR e poate cea mai ciudată aplicație de matrimoniale

FlirtAR e poate cea mai ciudată aplicație de matrimoniale

Tot ceea ce înseamnă online dating ar putea fi schimbat de conceptul de Augmented Reality (AR), care se răspândește cu o rapiditate demnă de luat în considerare.

O nouă aplicație de dating, denumită FlirtAR, e deja disponibilă pentru iOS și va fi lansată pentru Android la sfârșitul acestei luni, conform Mashable. Aplicația folosește AR pentru a te ajuta să găsești potențiali parteneri în apropierea ta. Funcționează în timp real, folosindu-se de localizarea geografică pentru a găsi oameni aflați în proximitatea ta și care îți îndeplinesc criteriile. Pe măsură ce îți miști telefonul, apar cerculețe cu pozele oamenilor, în funcție de direcția în care te uiți.

???Use your phone to see who is at the same place you’re at and make connections in real time. In the real world. Use Flirtar ?

O postare distribuită de Flirtar (@flirtarapp) pe

Cerculețele nu sunt precise, ele arată locația aproximativă a unei persoane. Când apare o persoană de care ești interesat, poți apăsa pe poza lor pentru a-i accesa profilul. Ai opțiunea de a-i da ping persoanei, iar dacă atracția este reciprocă, acea persoană îți va da ping înapoi și veți putea începe să vorbiți – sau să vă întâlniți atunci și acolo. De asemenea, dacă ești față în față cu cineva pe care îl placi, ai opțiunea să îl scanezi să vezi dacă utilizează și el FlirtAR. Similar, aplicația Blippar îți oferă posibilitatea să fotografiezi o persoană și să fii redirecționat către profilurile sale de social media.

Meet her in the real world ☀️ ???

O postare distribuită de Flirtar (@flirtarapp) pe

Utilizarea AR îți transformă căutarea iubirii într-un proces mult mai ușor față de ce oferă alte aplicații de dating, precum Tinder sau Bumble. Cu toate astea, este și un proces destul de înfricoșător. Unde se trage linia între eficiență și intimitate? La urma urmei, ar trebui să fie mai ușor – și mai puțin dubios – să îl întrebi ce pe cel din față dacă ar vrea să ieșiți la o cafea decât să îl scanezi cu telefonul. Această realitate augmentată pare să anuleze orice realitate propriu-zisă și să transforme jocul întâlnirilor în ceva artificial, programat, fals.

Real time. Real world.

O postare distribuită de Flirtar (@flirtarapp) pe

Tinder deja le spune deschis utilizatorilor săi, în Termeni și Condiții, că nu ar trebui să se aștepte că informațiile personale, conversațiile și alte forme de comunicații vor rămâne în siguranță pentru totdeauna. Datele pe care Tinder le colectează includ aproape totul, de la like-uri de pe Facebook, istoricul studiilor, vârstele partenerilor pe care îi preferă și până la istoricul Tinder, locația si momentul redactării mesajelor.

În condițiile în care intimitatea iese din discuție în momentul în care te loghezi pe o astfel de aplicație, unde ar trebui să pui punct, să întrerupi contractul cu Big Brother și să te întorci la vechea metodă de a te duce direct la cineva și să îl întrebi pur și simplu ce mai face?

Citește și: