Felul în care te miști poate deveni noua parolă a telefonului tău

Felul în care te miști poate deveni noua parolă a telefonului tău

O nouă tehnologie propune o metodă ingenioasă de autentificare pentru telefonul tău, prin simpla analiză a stilului tău de a merge.

Noile smartphone-uri au integrate tot felul de metode complicate de autentificare (de la cele pe bază de amprentă, de scanare a irisului, până la recunoașterea facială), dar o nouă tehnologie ar putea schimba în totalitate modul în care îți deblochezi telefonul. Felul în care mergi și mișcările pe care le faci pot deveni noua ta parolă.

Un dispozitiv purtabil dezvoltat de o organizație australiană experimentată în cercetarea industrială (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) se folosește de energia cinetică creată în timp ce te deplasezi pentru a genera putere. În același timp, dispozitivul transformă mișcările tipice pe care le faci într-o metodă de autentificare.

Prin analizarea energiei cinetice și a puterii pe care aceasta o generează, dispozitivul poate înregistra diferențele între cantitatea de energie care este produsă, iar tehnologia, poate, folosindu-se de aceste date, să dea seama de modul unic în care te miști.

În acest fel, cercetătorii au dezvoltat un dispozitiv unic pe piață care poate face două lucruri în același timp. Pe de o parte el dispune de o tehnologie care îi permite să capteze energia pe care o generezi în timp ce te miști, pe de altă parte el are abilitatea de a verifica identitatea unei persoane folosindu-se de un dispozitiv purtabil ingenios, potrivit cnet.com.

Echipa a testat tehnologia pe 20 de persoane și pe o varietate de tipuri de teren pentru a verifica funcționalitatea ei. Studiile realizate au arătat că dispozitivul a funcționat cu 95% acuratețe și cu un consum de energie cu 78% mai redus. Testele la care tehnologia a fost supusă au implicat chiar și „impostori” care au încercat să imite mișcările deținătorului, iar prototipul a acceptat un alt utilizator de 13 ori din totalul de 100 de teste. Lucru care ne arată că tehnologia are nevoie de rafinare, dar că dezvoltatorii sunt pe drumul cel bun.

Această metodă de autentificare este mult mai practică și mai sigură din simplul motiv că este dificil de imitat stilul de a merge al unei persoane. Echipa nu se oprește aici și caută alte noi opțiuni fizice de autentificare, precum ritmul respirației și modul în care utilizatorii interacționează cu dispozitivele lor.

Etichete: