Îți vei putea plăti călătoria cu trenul prin scanarea amprentei sau a irisului

Îți vei putea plăti călătoria cu trenul prin scanarea amprentei sau a irisului

Transportul feroviar ar putea fi revoluționat prin noi metode de plată, ce ar putea elimina cozile infernale de la casele de bilete.

Organizația din Marea Britanie care reprezintă industria feroviară susține că tehnologia biometrică ar putea permite ca tarifele să fie achitate automat prin scanarea amprentei sau a retinei călătorului. Astfel, ideea companiei pare să marcheze începutul unei noi ere, în care timpul petrecut pe navetă poate fi scurtat considerabil.

Tehnologia reprezintă un nou pas pentru pasagerii care vor putea să se folosească de semnalele Bluetooth ale smartphone-urilor pentru a deschide barierele din stațiile de transport feroviar. Această metodă va fi implementată destul de curând. În lunile următoare, ea va fi testată pe o rută dintre Londra și Oxford, conform Independent.

Utilizarea tehnologiei digitale cu acest scop, va facilita transportul în comun și le va permite trenurilor să circule la distanțe mai mici unul față de celălalt. O veste bună pentru călători, în acest context, este faptul că, cel mai probabil, întârzierile se vor diminua considerabil, lucru care îți va permite să aproximezi, cu destul de multă precizie, timpul de parcurgere al unei anumite rute.

„Această posibilitate de reproducere a informațiilor digitale, ne arată cum putem să îmbunătățim călătoriile pentru pasageri și cum să avem acces la un transport feroviar care este simplu și ușor de folosit”, afirmă șeful executiv al Grupului Feroviar din Marea Britanie.

Recunoașterea facială este deja un tip de tehnologie care este utilizată în unele aeroporturi, cu scopul principal de a grăbi procesul de control și îmbarcare, dar implementarea unui sistem de plată, bazat pe detectarea amprentei sau a retinei este un pas înainte pentru companiile responsabile de transportul pasagerilor.

Acest tip de tehnologie va fi implementată cât mai curând și în Australia, unde guvernul își propune să automatizeze 90% din aeroporturi, până în anul 2o20. Astfel, destul de curând, pașaportul nu va mai avea nicio însemnătate, iar scanarea facială, de retină sau amprentă, va fi suficientă pentru a putea porni într-o călătorie.

Citește și: