Faraday Future intră în competiție cu Tesla, Bentley și Ferrari

Anul viitor va fi unul foarte interesant pentru mașinile electrice, iar, din câte se pare, Faraday Future va fi un concurent foarte serios pentru creațiile Tesla.

Mașinile electrice, cu pași din ce în ce mai repezi, încep să devină populare și să se adreseze unui public cât mai larg. La momentul lansării primelor hibride, respectivele creații implicau niște compromisuri semnificative de performanță, de dragul impactului redus asupra mediului înconjurător. Acum, cele mai noi mașini electrice pot concura de la egal la egal cu mașini sport de top, precum Ferrari sau Bentley.

În prima parte a lui 2017, Faraday Future își va lansa prima mașină electrică. Aceasta va intra îm competiție cu Tesla, fiind vorba tot de o mașină electrică cu specificații de top și un design atractiv. Încercând să-și promoveze deja bolidul, compania mai puțin cunoscută a decis să publice câteva clipuri foarte interesante.

După cum se poate vedea în scurt metrajul foarte frumos editat de mai sus, creația celor de la Faraday Future este pusă fața în față cu o Tesla Model X P100D, un Bentley Bentayaga SUV și un Ferrari 488 GTB. Merită avut în vedere faptul că ultimele două, deși sunt creații sport, folosesc motoare clasice și nu se bazează pe un sistem de propulsie electric. Acest aspect este relevant într-o astfel de cursă comparativă, deoarece accelerația ar putea fi mai mică la un Ferrari, dar viteza maximă este cu siguranță mai mare.

În orice caz, cum era de așteptat, având în vedere că acesta este un clip de marketing, în fiecare caz, Faraday Future a ieșit în fruntea competiției. Din păcate, nu se insistă prea mult pe cifre de performanță în acest clip, dar având în vedere că un Tesla Model X ajunge la o viteză de 100 kilometri pe oră în 2,9 secunde, mașina ce va fi dezvăluită în ianuarie, inevitabil, va fi mai rapidă decât atât. S-ar putea totuși să fie învinsă de un Tesla Model S P100D, care ajunge la 100 kilometri pe oră în 2,5 secunde, dar nu vom ști cu siguranță răspunsul la această întrebare.

07:32 19.12.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video