Un nou producător creează mașini mai inteligente decât Tesla

Un nou producător creează mașini mai inteligente decât Tesla

Din ce în ce mai mulți producători ne promit mașini inteligente, iar Tesla primește cea mai mare atenție în ceea ce privește mașinile electrice.

Cei de la The Verge au realizat un interviu cu vice-președintele unei companii misterioase, care promite mult. Aceasta a fost numită Faraday Future, după Michael Faraday, cel care a descoperit inducția electromagnetică și a adus numeroase contribuții științifice. Pentru a demonstra că Faraday nu e o glumă, co-fondatorul Nick Sampson a angajat, în decursul unui an, 400 de experți din toate colțurile tehnologiei și ingineriei, inclusiv din familiile BMW și Tesla.

În interviu, Sampson oferă detalii despre viziunea noii companii în ceea ce privește automobilele viitorului. Acestea vor fi, evident, electrice și autonome, dar acest standard începe să fie abordat deja de aproape toate numele mari ale industriei. Tesla e unul dintre veterani, dar Faraday vrea să ducă și mai departe relația dintre mașină și șofer.

Sampson sugerează că mașina nu doar că va merge singură, dar va ști multe lucruri despre pasager. Prin stabilirea de conexiuni cu telefonul și prin analiza obiceiurilor acestuia, ar putea fi capabilă să ofere sugestii de restaurante, magazine și diverse destinații. Sampson vrea să se extindă și în ceea ce privește gusturile muzicale și interesele ceva mai specifice.

De asemenea, Faraday Future are în plan și să dezvolte servicii de car sharing și taxiuri autonome, pe care le poate folosi oricine care îndeplinește anumite criterii. Se pare că mașina ar fi capabilă să învețe programul zilnic al utilizatorului, o idee pentru a cărei punere în practică lucrează și Mercedes și BMW. În ceea ce privește designul, noua companie va încerca o abordare distinctă și va îngloba resurse precum realitatea virtuală și cea augmentată.

Deși nu avem prea multe specificații, ci doar indicii destul de vagi, Sampson spune că mașinile Faraday vor ajunge pe străzi în 2020. Totuși, faptul că au implicat atât de mulți specialiști în producție ne face să credem că Faraday chiar ar putea fi o revelație în industria mașinilor inteligente.