Fanii Star Wars au două plăci video de top dedicate de la NVIDIA

Numărul fanilor Star Wars este unul surprinzător de mare la nivel global, iar pentru a stârni și mai mult interes în iminentul film, NVIDIA a lansat două plăci video.

Vânzările de desktopuri sunt în continuare în scădere la nivel global. Cei mai mulți dintre noi folosesc un laptop, iar majoritatea activității online se desfășoară pe mobil în 2017. Cu toate acestea, NVIDIA continuă să lanseze plăci video de top, atât pentru gameri, cât și pentru designeri și editori video care au nevoie de puterea suplimentară de procesare.

Dacă nu ți-ai mai făcut de mult un upgrade la placa video și ești un fan Star Wars cu un buget generos, poți face o investiție într-una dintre noile plăci video de la NVIDIA. Este vorba de două versiuni de NVIDIA Titan Xp cu haine noi. Placa video de top exista de câteva luni pe piață, dar pentru prima oară o poți achiziționa în versiunile Light-Side Collector`s Edition Titan Xp și Dark-Side Collector Edition Titan Xp.

Cele două plăci video sunt menite să fie integrate în colecția ta de ”jucării” cu branding Star Wars. Primul detaliu care îți va sări în ochi vizavi de noile plăci ține de sistemul de iluminare. Varianta Light este încărcată de LED-uri verzi, ca o comemorare a lightsaber-ului folosit de Luke Skywalker. Varianta Dark amintește fanilor de sabia folosită de Kylo Ren în The Force Awakens.

Ca un plus de efort investit în acest proiect, în timp ce modelul pentru partea întunecată are niște linii simple și un finisaj impecabil, modelul pentru ordinul cavalerilor Jedi pare să fie uzat și trecut prin viață, la fel ca echipamentele rebelilor. Pentru realizarea acelui efect, carcasa plăcii video a fost supusă unei sesiuni extinse de lovire cu sare corozivă.

La interior, vorbim de aceleași plăci video Titan Xp pe arhitectură Pascal. Au 3840 de nuclee CUDA tactate la 1,6GHz cu o memorie dedicată de 12GB GDDR5X cu o rată de transfer de 11,4Gbps. Noile plăci video pot fi comandate din magazinul virtual NVIDIA la mijlocul acestei luni cu 1200 de dolari.

Alexandru Puiu
11:00 08.11.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video