19 apr. 2017 | 12:30

Facebook Spaces te ajută să petreci timp cu prietenii în realitate virtuală

ACTUALITATE
Facebook Spaces te ajută să petreci timp cu prietenii în realitate virtuală

Odată cu anunțarea Facebook Spaces, este mai evident ca niciodată rolul realității virtuale în ecuația experiențelor sociale de la distanță ale viitorului.

La momentul achiziției Oculus de către Facebook, foarte mulți au fost curioși care va fi utilitatea soluțiilor de realitate virtuală în contextul companiei fondate de Mark Zuckerberg. Răspunsul l-am primit în urmă cu câteva ore în cadrul conferinței F8 2017 organizată în Statele Unite.

În trecut, au mai existat câteva referințe către experințe sociale în realitate virtuală marca Facebook, dar abia acum vorbim de un produs ce poate fie experimentat de curioși. Aceste este intitulat Facebook Spaces și permite posesorilor de kituri Oculus Rift să se adune cu prietenii într-un mediu virtual pentru a petrece timp împreună.

Până la patru prieteni pot fi randați într-un mediu virtual prin intermediul unui avatar personalizat de către fiecare utilizator în parte. Respectivele creații nu sunt unele dintre cele mai realiste, dar mediul ambiant poate fi fără probleme fotorealist. Primul preview pentru această experiență VR a fost dezvăluit la conferința Oculus Connect, dar acum pare a fi într-o formă mult mai finisată.

Pentru ca cei fără kituri VR să se poată bucura și ei de socializare în acest format, pot participa printr-un ecran virtual ce afișează un flux video de pe Facebook Messenger. În privința experiențelor care vă așteaptă în realitate virtuală, puteți desena, puteți reda clipuri personale pe un ecran, puteți reda muzică împreună și puteți aplica fundaluri video la 360 de grade. Tot în Facebook Spaces puteți imortaliza diverse momente folosind un selfie stick virtual. În viitor, vă veți putea juca cu prietenii în VR o varietate foarte mare de jocuri, precum biliard sau bowling.

Beta-ul pentru Facebook Spaces este disponibil deja gratuit în Oculus Store. Creatorii aplicații au ținut să menționeze că ceea ce este disponibil la această oră reprezintă doar 1% din ce vom vedea în următorii ani.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele