Facebook oferă tuturor posibilitatea de streaming la 360 de grade

Facebook oferă tuturor posibilitatea de streaming la 360 de grade

Posibilitatea de streaming de conținut video la 360 de grade prin Facebook a fost dedicată unui număr select de utilizatori, înainte să ajungă la toți.

Facebook a petrecut ultimii câțiva ani încercând să ne convingă de faptul că este foarte important să postăm pe pagina personală cât mai mult conținut video. Indiferent dacă este vorba de clipuri scurte sau sesiuni extinse de streaming live, afinitatea companiei americane pentru acest format de postări este evidentă. După clipurile clasice la calitatea HD însă, Zuckerberg speră să ne convingă de utilitatea postărilor video la 360 de grade.

Deși abia ne-am obișnuit cu ideea de Facebook Live, de acum putem începe să folosim Facebook Live 360. Exceptând suportul pentru conținut video la 360 de grade, nu există diferențe majore de funcționalitate între cele două. Singurul detaliu important ține de hardware.

Dacă nu era evident, nu oricine poate face streaming la 360 de grade. Ai nevoie de o cameră capabilă de generarea unui astfel de conținut, iar lista inițială este destul de limitată. Nokia Ozo este o soluție atrăgătoare, dar Insta360 Nano și Air sunt de asemenea perfecte pentru scopul detaliat mai sus. Gear 360, camera anunțată recent de către Samsung poate fi și ea luată în calcul. Mai rămâne procesul împerecherii camerei cu telefonul, înainte de începerea efectivă a transmisiunii.

Orice sesiune de brodcasting prin Facebook Live 360 va avea loc tot prin aplicația nativă de Facebook. Din acest motiv, după configurarea camerei terțe, este suficient să tastezi o descriere și să optezi pentru inițierea efectivă a transmisiunii. Nu este deloc complicat, iar efortul celor de la Facebook pentru ca inițierea unei sesiuni de streaming să fie atât de facilă este evident.

Cei de la capătul celălalt al firului pot vedea fluxurile video în format 360 de grade doar prin rotirea telefonului. Nu sunt obligați să apeleze la echipamente speciale pentru acest scop, deși pot oricând să folosească pentru o vizionare mai imersivă un kit Gear VR, Google Daydream View sau Oculus Rift.

Citește și: